ELITE: Emakumezkoen taldeek garaipen guztiak lortu zituzten

ELITE: Pleno de victorias de los equipos femeninos

ARGAZKIA: @unaisleep

COVIRAN GRANADA 87 – SURNE BILBAO BASKET 79

Bizkaitarrek Granadan galdu egin zuten, aurkari zuzen baten aurrean, aberagea galtzen ere. Nahiz eta Reyes-ek 29 puntu eta 8 hiruko saskiratu, bilbotarrak beti atzetik (44-33 atsedenaldian). Azken laurdenean, puntu batera hurbildu ziren (72-71), baina etxekoek 9-0ekoarekin epaia eman zioten partidari.

LOINTEK GERNIKA 64 – CASADEMONT ZARAGOZA 56

Talde bizkaitarrak garaipena bikaina lortu zuen Maloste, Euroliga jokatu duen Zaragozaren aurrean (Ligako hirugarren sailkatua). Gernika aurretik atsedenaldian (30-26), bigarren laurdenean bakarrik 4 puntu jaso ondoren. Gero, oso ondo moldatu ziren alde laburrekin, garaipena lortu arte.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 92 – JUVENTUD ALCALÁ ESCRIBANO EME 73

Amorebietako mutilak laugarren postuan finkatzen dira, garaipena erraza lortu ondoren Larrea, Madrileko taldearen aurka. Beti aurretik Mikel Garitaonandiakk zuzendutako taldea, Mazaira gorenarekin (6 hiruko) eta 11-0eko partzialarekin azken laurdenaren hasieran (77-55) arazorik ez izateko.

ARANGUREN MUTILBASKET 65 – HGB AUSARTA BARAKALDO EST 87

Etxeko taldeak liderraren botereari egindako erresistentziak 10 minutu iraun zuen. Lehen laurdenaren ondoren, 20nako berdinketa. Hurrengo bi laurdenetan, HGK Ausarta Barakaldok bere boterea erakutsi zuen, 21-54ko partzial ikusgarriarekin, nahiz eta egun txarra hiruko marratik (28tik 5).

IBAIZABAL 72 – FUSTECMA NBF CASTELLÓ 71

Oso garaipen garrantzitsua Galdakaoko taldeak lortutakoa hirugarren sailkatuaren aurrean, Laura Arroyoren saski bati esker. Aurretik, etxekoek bisitarien erreakzioa jasan zute (43-34tik 49-50), emozioz beteriko amaierara iristeko. Bost lidergo-aldaketa azken minutuan eta garaipena Bizkaian geratu zen.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 75 – ULACIA ZARAUTZ 66

Talde bilbotarrak denboraldiko 20garren garaipena lortu zuen, bost partidako aldearekin laugarren postuarekiko. Artxandan, beti aurretik bizkaitarrak, 18 puntuko abantailarekin hirugarren laurdenean (63-45). Bisitariak 3 puntura hurbildu ziren (69-66), baina liderrak garaipena ixten jakin zuen.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 68 – PROMOS.ES BALONCESTO VENTA BAÑOS 37

Arazorik gabeko garaipena Getxoko taldearentzat, azken postuan dagoen taldearen aurrean. Imanol Adanen mutilak oso gogor hasi ziren (16-7) eta partida erabakita utzi zuen 10 minuturen faltan (51-26). Etxekoen defentsak 30 galtzeak eragin zituen eta palentziarrak ez ziren %30ra iritsi jaurtiketetan.

CB SANTURTZI SK 77 – CONSTRUCCIONES GONZALO CRESPO PAS PIÉLAGOS 92

Laugarren porrot jarraian bizkaitarrentzat, bolada onean dagoen aurkari baten aurrean (lau garaipen erreskadan kantabriarrentzat). Partidaren hasiera kaskarra ostean, santurtziarrek pixkanaka pixkanaka erremontatu zuten eta 4ra kokatu ziren. Baina hiru minututan 3-16ko partziala jaso zituzten, aukerarik gabe geratzeko.

BIDAIDEAK BILBAO BSR

Albaceten, Champions Cup txapelketako final laurdenetan, Txurdinagako taldeak Eurocup 1-eko Zortziko Finalerako txartela lortu zuen. Bilbotarrek galdu egin zuten lehen bi neurketetan (75-44 Albaceterekin eta 69-59 RSV Lahn taldearen aurrean), baina Porto Torres gainditu zuen igandeko partida klabean.

Apirilaren 25tik 28ra jokatuko da Eurocup 1-eko F8.