EUSKAL LIGAK: Ibaizabal eta Industrias Arruti Zornotza, oso indartsu Junior A2ko lidergoan

LIGAS VASCAS: Ibaizabal e Industrias Arruti Zornotza se hacen fuertes en la A2 Junior

MUTILEN JUNIOR A1

Fundación Bilbao Basket-ek galdu egin zuen liderren arteko lehian, Fundación 5+11ren kantxan (84-75). Gasteiztarrak ihes egin ziren bigarren laurdenean (46-35) eta bilbotarrek bakarrik 6 puntura hurbildu ahal izan zuten azken laurdenean.

Loiola Indautxuk ere porrota jaso zuen Gasteizen (70-63, Araberriren aurka). Etxekoek bigarren zatia hasi zuten 16-6ekoarekin, 18 puntuko aldea lortzeko.

MUTILEN JUNIOR A2

4-0eko balantzea Ibaizabalentzat, Tabirako Baqueri irabazita (60-51). Galdakaoztarrak aurretik hasieratik (13-3) eta durangarren bultzadari eutsi zioten (36-33), gero epaia emateko 19-8ko partzialarekin.

Eta Getxok (84-59, Azpeitian) zein Santurtzik (52-62, Ordizia) porrota jaso zuten.

JUNIOR FEMENINO A1

Garaipen guztiak laugarren jardunaldian. Lointek Gernika porrotik gabe mantentzen da, Euromex Araskiri irabazita 69-55ko emaitzarekin. Bizkaitarrek partida itxi zuten 8-0ekoarekin.

Eta Loiola Indautxu hirugarren postura igo da, Easo gainditu ondoren (83-65), 17-2ko partzialari esker azken laurdenean.

NESKEN JUNIOR A2

Jardunaldia astelehenean itxi zen, Industrias Arruti Zornotza eta Lauro Ikastolaren arteko derbiarekin. Etxekoek garaipena lortu zuten, 76-58, eta 3-0eko balantzea dute. 19-0 partzial ikusgarriarekin hasi zen neurketa.

Eta La Sallek porrota jaso zuen, Bera Beraren kantxan, 72-57ko emaitzarekin.

MUTILEN KADETE A1

Fundación Bilbao Basket kadete taldeak ere galdu zuen Fundación 5+11ren kantxan (77-73). Bilbotarrak beti atzetik (20-8), baina 2ra hurbildu ziren azken laurdenaren hasieran (56-54). Une klabe honetan, ezin izan zuen gasteiztarrek huts egindako 11 libreak aprobetxatu.

Tabirako Baquek galdu egin zuen Landakon, 74-77, Easoren aurrean. Bizkaitarrak 21gatik atzetik hirugarren laurdenean (35-56), baina 2ra hurbildu ziren (72-74), saririk gabe.

Izar La Quinta Estrella Berrio Otxoak ostegunean jokatuko du.

MUTILEN KADETE A2

Barakaldoko derbian, Getxok garaipena lortu zuen, 66-67ko emaitzarekin. Eskuinaldeko taldeak 21 puntuko aldea izan zuen bigarren laurdenean. Etxekoek ez zuten amore eman eta buelta eman zioten, 20-4ko partzialari esker (64-63). Azken minutuan, bisitariak egokiagoak izan ziren.

Eta Santurtzi, etxekoen porrota, Ordiziaren aurrean, 56-91.

NESKEN KADETE A1

Bigarren faseko bigarren porrota Lointek Gernikarentzat (69-68), Ordizian. Bizkaitarrak 18 puntugatik galtzen joan ziren hirugarren laurdenean (57-39), baina buelta eman zioten 1-22ko partzial ikusgarriari esker. Eta 5 puntuko aldea izan zuten (60-65), baina ez zuten aprobetxatu, azken 4 minutuetan bakarrik 3 puntu saskiratu zituztelako.

NESKEN KADETE A2

Porrotik gabeko liderra da Loiola Indautxu, Bera Beraren kantxan irabazi ondoren (53-56), bigarren zati ikusgarriarekin. Atsedenaldian, 35-21ko emaitza. Gero, bilbotarren 5-28ko partziala neurketari buelta emateko.

Eta La Sallek aukera polita galdu zuen etxean (64-71), Ekiola Ointxeren aurrean. Bizkaitarrek 16 puntuko aldea izan zuten hirugarrenean (48-32), baina 8-27ko partziala jaso zuten.