LIGAS VASCAS: Loiola Indautxuk irabazi egin zuen Lointek Gernikaren aurkako derbi ikusgarrian

LIGAS VASCAS: Loiola Indautxu se lleva un emocionante derbi junior ante Lointek Gernika

ARGAZKIA: @zazpilegi

NESKEN JUNIOR

Kurtsoarean lehen garaipena Loiola Indautxurentzat, Lointek Gernikari irabazita Jesuitasesko derbian (59-58). Beti aurretik bilbotarrak, hasiera ikusgarriaren ondoren (19-3). Bisitarien erreakzioa hirugarren laurdenean, 0-13ko partzialarekin (38-34). Eta gernikarrek erremontada osatu zuten azken laurdenaren hasieran (43-44). Amaiera ezin zirraragarriagoa izan zen: etxekoen 9-2ekoa (52-46), bisitarien 2-12ekoa (54-58) eta azken minutuan, bilbotarren 5-0ekoa garaipena lortzeko.

Gure hiru talde berdinduta daude 1-2ko balantzearekin, Barakaldo Basket-en porrotaren ondoren (34-63), Fundibide ISB-ren aurrean.

MUTILEN JUNIOR

Asteburuko partidarik parekatuenean, Loiola Indautxuk ezin izan sion jarraitasuna eman pasaden jardunaldian lortutako garaipenari eta Easoren kantxan galdu egin zuen (75-60), 8-2ko partziala jazo ondoren azken laurdenaren hasieran.

Fundacion Bilbao Basket Fundazioak garaipen erraza eskuratu zuen Araberriren pistan (32-118) eta Centro de Estudios Mikeldi USK-ak ez zuen aukerarik izan etxean, Mondragon UNibertsitatearen aurrean (50-97).

MUTILEN KADETE

Pronostikoak bete ziren eta Barakaldo Basketek denboraldiko lehen porrota jaso zuen Baskoniaren kantxan (93-51).

Gasteiztarrak bigarren postuan daude, Fundacion Bibao Basket Fundazioarekin berdinduta. Bilbotarrek erraz gainditu zuten Efik ISB (43-94). Eta Donostian, Tabirako Baqueren prorota, Easoren aurka (84-57).

NESKEN KADETE

Lointek Gernika ere liderra da, hirugarren garaipena lortu ondoren Urrategi Barne Diseinuaren aurrean (77-24).

Eta 1-2ko balantzea eta bosgarren postua La Salle-rentzat. Bilbotarrek galdu egin zuten Ordizian, 68-63ko emaitzarekin, erremontada bikaina sortu ondoren azken laurdenaren hasieran: 6-18ko partziala aurretik ipintzeko (57-60). Baina Amagoia Rekeroren neskek ez zuten saskiratu azken 3 minutuetan eta bere aurkariak libre marratik asmatu zuen.