EUSKADI ETA NAFARROAKO MINIEN TXAPELKETA: Bizkaia finalean 75-34 irabazi ondoren

Emozio gutxiko finalerdia izan genuen Balmasedako Errotarena Kiroldegian. Atsedenaldirako Bizkaia 48-15 aurretik zen. 6 zatian amaieran 75-34, etxekoak garaipe. Gizonezkoetan gertatu bezala, emakumezkoetan ere Bizkaitarrak finalerako sailkatu ziren.

Bizkaia hotz xamar sartu zen partidura, 2-9.  Hurrengo minutuetan ordea, partidua guztiz irauli zuten 12-0eko partziala lortuz. Lehen zatiaren amaieran 14-9.

Hurrengo minutuetan Bizkaitarren progresioak bere horretan jarraitu zuen, laurdena bukatzeko 2 minuturen faltan 26-13 adierazten zuelarik markagailuak. Bigarren zati honen amaieran 31-13.Arlo guztietan askoz gehiago zen Bizkaia, atsedenaldira 48-15 iritsi zirelarik.

Bigarren zatian Bizkaitarren nagusitasunak agerikoa izaten jarraitu zuen.  Nafarroa defentsan hobeto aritu bazen ere, Begoña Jimenezek ondo bukatu zituzten jokaldiak. Finalean Gipuzkoa eta Arabaren arteko garailearen aurka jokatuko dute.