ELITE: Bi garaipen Endesa Ligetako estreinaldian

ÉLITE: Doblete en el estreno de las Ligas Endesas

Surne Bilbao Basketek zein Lointek Gernika Bizkaiak 23/24ko denboraldia hasi zuten ahalik eta modurik onenean: garaipen erosoak etxean. Jaume Ponsarnauren gizonek 22 puntugatik gainditu zuten Morabanc Andorra, fitxaketen partida onekin. Eta Lucas Fernandezen neskak bigarren zatian ihes egin ziren, Duran Maquinaria Ensinoren aurka.

SURNE BILBAO BASKET 95 – MORABANC ANDORRA 73

Galdakaoko Euskal Koparen ondoren, interes handia zegoen Bilbao Basket berria ikusteko. Eta etxekoek ez zieten bere zaleei huts egin: 22 puntugatiko garaipena, denboraldi lasai bat izateko irabazi behar zuen partida batean.

Lehen zati parekatua ostean, Jaume Ponsarnauren mutilak hirugarrenean ihes egin ziren, 22-10ko partzialarekin, bere aurkariari aukerarik gabe uzteko. %50 hirukoetan, 10 asmatzerekin, eta jokalari berrien partida onak: 30ko balorazioa eta 11 asistentzia Renfroe eta Pantzar-ren artean eta 11 puntu Killeya-Jones-entzat.

Bilbotarrek atsedenaldia hartuko dute bigarren jardunaldian, bere aurkaria den Monbur Obradoirok Champions League-ren aurreko fasea jokatuko duelako.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 71 – DURAN MAQUINARIA ENSINO 57

Lucas Fernandezek zuzendutako jokalariak ligako hasierara iristen ziren Euskal Koparen finala galdu ondoren, IDK Euskotren-en aurka. Baina bere ordaina hartu zuten garaipen eroso batekin, Malosten jokatutako denboraldiaren lehen partidan.

Oso neurketa antzekoa Miribillan ospatutakoa. Gernikako taldeak bere kolpea eman zuen 12-eko partzialari esker, hirugarren laurdenaren amaiera eta laugarrenaren hasieraren artean (57-42). Une horretatik aurrera, etxekoek ez zuten arazorik izan.

Datorres asteburuan ez da ligarik egongo, Supercopa Endesa jokatuko baita Kanaria Handiko Las Palmasen.