Lointek Gernikak Tarbes bikoiztuko du eta Euskal Kopako zazpigarren finala jokatuko du jarraian

[box] Ostegun honetan Emakumeen Euskal Kopako finalerdiak jokatu dira Durangon, ateak itxita, eta finala prest dugu. Lointek Gernika Bizkaiak zazpigarren finala jokatuko du jarraian, Tarbes mendean hartuta (55-51). Gernikarrek IDK Euskotrenen aurka neurtuko dituzte indarrak, egungo txapelduna den Kutxabank Araskiren aurka (66 eta 64). [/box]

Larunbat honetan, 12: 00etan, Landako Kiroldegian, Emakumezkoen 2020ko Euskal Koparen finala jokatuko da, eta Lointek Gernika eta IDK Euskotren izango ditu protagonista. Bi taldeek euren finalerdiak aurrera atera zituzten azken minutuan erabaki ziren duelu estuetan.

Donostiarrak izan ziren finalista bihurtzen lehenak, Araski mendean hartuta; lehenengoan, gasteiztarren kontrola handiagoa izan zen, hiruko jaurtiketetan asmatu zutelako, baina bigarren zatian IDKk ondo irakurri zuen arabarrek proposatutako zonakako defentsa, eta Tirera desorekatua izan zen. Garaiz erreakzionatu zuen Kutxabankek eta 64ko berdinketarekin iritsi zen azken 4etara. Orduan Gladkovak jaurtiketa libreen lerrotik erabaki zuen (66-64).

Bigarren finalerdian Tarbesek eta Lointek Gernikak partida oso bizia eskaini zuten, lehen minutuetan bigarren herenean baino egokiago. Atsedenaldian, 30-33. Bigarren zatian hobeto egokitu zen talde gernikarra defentsan, hirukoak iritsi ziren eta galek aldea murriztu zuten arren, Nogaye Lok eta Buchek erabaki zuten norgehiagoka.

Finala larunbat honetan izango da, 12: 00etan. Informazio gehiago hemen