ELITE: Ibaizabalek mailari eutsi dio eta Surne Bilbao Basket, hamargarren postuaren bila

ELITE: Ibaizabal confirma la permanencia y el Surne Bilbao Basket, a por el décimo puesto

ARGAZKIA: acb Photo

SURNE BILBAO BASKET 81 – DREAMLAND GRAN CANARIA 71

Hirugarren garaipen jarraian, asteazkenean Alemanian lortutakoaren ondoren. Bilbotarrek lasaitasun handiarekin jokatuko dituzte azken partidak eta helburu berria dute: hamargarren postua lortzeko. Larunbatean, Miribillan, Gran Canariari irabazi zion Bilboko taldeak, hirugarren laurden onari esker.

IDK EUSKOTREN 58  – LOINTEK GERNIKA 54

Laugarren postuan jarraian talde bizkaitarrentzat eta plaoyfferako postua arriskuan dago. Bi jardunaldiren faltan, Lointek Gernika hamargarren postuan dago, zazpigarren postutik garaipen batera, baina aberage galduta du bere aurkariekin. Gascan, bizkaitarrak 13gatik galtzen joan ziren azken laurdenaren hasieran eta 4ra hurbildu ziren (56-52), baina erremontada bete gabe.

LOBE HUESCA LA MAGIA 85 – TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 68

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 81 – DOMUSA TEKNIK ISB 76

Kurtsoaren partidarik parekatuenean, talde bizkaitarra 25-0eko balantzera iritsi ziten eta igoera fasean aurkituko duen adibide on bat izan zuen. Lasesarren, talde gipuzkoarra 6 puntugatik aurretik 8 minuturen faltan (58-64), baina barakaldarrek buelta eman zioten lau minututan (72-70), ihes egin ziren (78-70) eta neurketa itxi zuten, Leaupeperen hiruko batekin.

IBAIZABAL 76 – AZULEJOS MONCAYO HELIOS 60

Ibaizabalek garaipena eskaini zien bere zaleei, denboraldiko azken partidan etxean, bere iraupena ziurtatzeko. Urretan, beti aurretik Galdakaoko taldea, 20 porrot jarraian duen kolistaren aurka. Datorren larunbatean, denboraldiaren azken partida, Robles Força Lleidaren kantxan.

REDLINE MEKANIKA TAKE 59 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 75

Filial bilbotarrak bakarrik garaipen bat behar du denboraldia amaitzeko lehen postuan. Tolosan, 8-22ko partziala bigarren laurdenean ihes egiteko eta 0-10rekoa azken laurdenean (50-65), etxekoek erreakzionatu zutenean. Larunbatean, derbi Santurtzi denboraldia amaitzeko.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 81 – CB SANTURTZI SK 78

Martxoaren 27an jokatutako neurketan, Getxok bosgarren garaipen jarraian lortu zuen Fadurako derbian. Baina Santurtzi garaipena lortzeko zorian egon zen, 6 puntuko aldea baitzuen lau minuturen faltan. Une horretan, Mikel Fernándezek 7 puntu jarraian saskiratu zituen partidari buelta emateko eta morrei saririk gabe uzteko.