ELITE: Lasesarreko derbia, liderrarentzat

ELITE: El derbi de Lasesarre, para el líder

CADI LA SEU 68 – LOINTEK GERNIKA 59

Hirugarren porrot erreskadan talde bizkaitarrentzat. Orain, bakarrik partida bateko abantaila du bederatzigarren postuarekiko. La Seun, hasiera kaskarra (23-10 eta 30-16), erreakzio ona (32-25) eta aukerarik gabe etxekoen beste bultzadaren ondoren (56-41).

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 90 – DAMEX UDEA ALGECIRAS 68

Mikel Garitaonandiaren mutilek garaipen erraza lortu zuten Larrean, Mendebaldeko konferentziaren laugarren postuan finkatzeko. Bigarren laurden bikaina (30-14) eta 48-30eko emaitza atsedenaldian. Bisitariak erreakzionatzen saiatu ziren, baina etxekoen abantaila ez zen 10 puntutik jaitsi. 14 hiruko Zornotzarentzat.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 83 – IBAIZABAL 63

Pronostikoak bete ziren Lasesarreko derbian. Bisitariak aurretik lehen laurdenaren amaieran (14-17) eta etxekoen 12-2eko partziala emaitzari buelta emateko. Hortik aurrera, liderra beti aurretik, baina Ibaizabalek ez zuen amore eman (50-44). Une honetan, HGB Ausarta Barakaldok bere indarra erakutsi zuen: 13-2ko partziala eta 18-eko balantzea sailkapenean. 5-13ekoa Ibaizabalentzat, hamaikagarren postuan.

18/02/2024 LF2 (HGB Ausarta Barakaldo - Ibaizabal)

GIPUZKOA BASKET 56 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 65

A-A multzoaren liderrak hamabigarren garaipen jarraian lortu zuen, azken jardunaldietan erakutsitako formula berberarekin: egun txarra hiruko marratik (26tik 5), baina defentsa zoragarria (%30a jaurtiketetan). Gipuzkoarrak aurretik atsedenaldian (27-25) eta bilbotarren 2-11ekoa hirugarrenean. Eta azken txanpan, etxekoen beste bultzadaren ondoren (47-49), 2-13ko partziala garaipena eskuratzeko.

GRUPO DE SANTIAGO 83 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 71

Asteburuko amaieran, talde bizkaitarra seigarren postura jaitsi ziren, Burgosen galdu ondoren. Bizkaitarrek oso ondo erreakzionatu zuten hasiera txarraren ondoren (31-19) eta aurretik jarri ziren hirugarrenean (54-57). Etxekoak berriro ihes egin ziren (69-62) eta gero epaia eman zioten neurketari bi hiruko erreskadan (79-68).

BASKONIA 86 – CB SANTURTZI SK 84

Ezkerraldeko taldea garaipen garrantzitsua lortzeko zorian egon zen Gasteizen, irabazteko hiruko batek edukiz. Bilbotarrak 7gatik atzetik azken laurdenean (74-67), baina 78nako berdinketara iritsi ziren. Bakarriak aurretik jartzea falta zitzaion, baina ez zituzten aukerak aprobetxatu eta Bradd-en azken hirukoa ez zen sartu.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 84 – IMF GETAFE BSR 42

Talde bilbotarrak garaipen erosoa lortu zuen, Asier Garciaren ‘triple-doble’-rekin (18 puntu, 13 errebote eta 15 asistentzia). Neurketa erabakita atsedenaldian, 39-18ko emaitzarekin, eta aukera ona atsedenaldiak eta minutuak emateko.