ÉLITE: Zazpigarrena jarraian Getxorentzat, Santurtziko derbian

(FOTO: acb Photo / A. Baúlde)

Imanol Adan-en mutilak bolada onean daude eta oso garaipen landuta harrapatu zuen Mikel Trueban. Jardunaldi ona ere Zornotza eta Tabirako Baquerentzat, etxetik kanpoko garaipenekin. Aitzitik, gure lehen ezpatariek porrot gogorrak jaso dituzte asteburu honetan.

MONBUS OBRADOIRO 77 – SURNE BILBAO BASKET 64

Talde bilbotarra bere bolada txarrean mantentzen da ligan, laugarren porrot jarraian jaso ondoren. Santiagon, Jaume Ponsarnauren mutilak beti atzetik. Etxeko taldeak partida erabakita utzi zuen hirugarren laurdenean (70-52) eta bakarrik zazpi puntu saskiratu zituen azkenekoan, baina ez zuen arazorik izan garaipen lasai eskuratzeko.

LOINTEK GERNIKA 66 – IDK EUSKOTREN 98

Anna Montañanaren neskek porrot mingarria jaso zuten Malosten. Derbia oso parekatua iritsi zen atsedenaldira (41-41). Gero, 44nako berdinketa eta bisitarien mendebala, 2-24ko partzial ikusgarriarekin. 20. jardunaldian, Lointek Gernika Bizkaiak 10 garaipen ditu, seigarren postuan. Datorren asteburuan ez da ligarik egongo.

CB MINUSCENTER MORON 71 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 99

Menorkan Kopa jokatu ondoren, Liga itzuli zen eta Mikel Garitaonandiak zuzendutako taldeak garaipen handia lortu zuen Sevillan. Puntu askotako partidan, bizkaitarrak ihes egin ziren hirugarren laurdenaren azken txanpan (63-70). Eta bere kolpe handia eman zuten laugarrenaren hasieran, 0-12ko partzialarekin (64-85). Bizkaitarrak hirugarren postuan daude, 11-7ko balantzearekin.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 46 – INGENIA SOLAR ENERGY COSTA DE ALMERÍA 64

Laurden bakoitiak klabeak izan ziren barakaldotarren porrotan. Alberto Cearen neskek ez dute erregulartasuna aurkitu ligan. Lasesarren, hirugarren postuan dagoen taldea ihes egin zen 6-17ko emaitzarekin 9 minututan. Eta etxekoen bigarren laurden onaren ondoren, andaluziarrek partida erabakita utzi zuten 0-11ko partzialari esker, hirugarren laurdenean (26-44).

CB SANTURTZI SK 68 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 71

Mikel Truebaren derbia Eskuinaldera joan zen. Imanol Adanen mutilek zazpigarren garaipen jarraian eskuratu zuten, bigarren postuan jarraitzeko, moreak, berriz, 7-9ko balantzearekin geratu dira. Oso partida berdinduta, bisitariak beti aurretik eta 10 puntuko aldearekin azken laurdenean (45-55 eta 54-64). Baina Gotzon Arrietaren taldea, Artiñanori esker, hurbildu zen (63-66). Partida libre marrara joan zen eta Nahuel Del Valek hiru saskiratu zituen garaipena ixteko.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 66 – GRUPO INMAPA FILIPENSES 75

Hirugarren porrot jarraian Mikel Torrek zuzendutako taldearentzat. Bilbotarrak bosgarren postuan mantentzen dira, baina orain bi garaipenera hirugarren postutik. La Casillan, berdintasun handia partida osoan zehar eta 62nako berdinketa bost minuturen faltan. Une honetan, bisitarien 0-9ko partzialak erantzunik gabe utzi zien bizkaitarrei.

CLÍNICA SUR – ASPASIA REAL VALLADOLID BALONCESTO 60 – TABIRAKO BAQUÉ 73

Valladoliden, azken postuan dagoen taldearen kantxan, talde durangarrak garaipen garrantzitsua lortu zuen salbaziorako borrokan. Xabier Chicorenek aurrea hartu zuten hirugarren laurdenean (40-47), etxekoen bultzadari eutsi zioten (57-60) eta epaia eman zioten partidari 0-13ko partzial ikusgarriarekin. Seigarren garaipen Tabirakorentzat, zortzigarren postutik batera.