ELITE: Zornotzak eta Barakaldok bizkaitarren ohorea salbatu dute

ELITE: Zornotza y Barakaldo salvan el honor bizkaino

ARGAZKIA: acb Photo – A Arrizabalaga

Sei porrot zortzi partidan. Asteburu kaskarra gure Elite taldeentzat. Bakarrik Ezkerraldeko neskek, geldiezinak LF2-ko lidergoan, eta Zornotza mutilek, laugarren postura igo direnak, garaipena lortu zuten. EBA ligan, denboraldiko lehen porrota Fundación Bilbao Basket-entzat. Eta bilbotarren lehen taldea Real Madrid-i irabazteko zorian egon zen.

SURNE BILBAO 84 – REAL MADRID 87

Endesa Ligako liderra hari-harian egon zen Miribillan, baina Jaume Ponsarnaurenek ezin izan zioten azkena eman eta laugarren garaipen jarraian jaso zuten. Bizkaitarrek oso ondo erreakzionatu zuten hasiera txarraren ondoren eta 4 puntuko aldearekin sartu ziren azken bost minutuetan (72-68). Une honetan, Campazzo eta Hezonja agertu ziren 14 puntu saskiratzeko. Madrildarrek ez zuten huts egin libre marratik eta saririk gabe utzi zieten bilbotarrei.

DAMEX UDEA ALGECIRAS 72 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 81

Talde bizkaitarra Mendebalde konferentziaren laugarren postura igo da bigarren garaipen jarraian lortu ondoren Andaluzian. Lehen zati bikainari esker, Zornotzak alde erosoa lortu zuten (44-59) eta 62-71 azken laurdenean. Etxekoen erreakzioak 4ra hurbildu zituen (72-76), baina bisitariek bere uztaia itxi zuten azken bi minutuetan.

HGB AUSARTA BARAKALDO 100 – CEEB TORDERA UNIGIRONA 47

Seitik sei Emakumezkoen Liga 2-ko B multzoaren liderrarentzat. Asier Bilbaoren neskek beste poza eman zieten bere zaleei, partida ikusgarriarekin. Neurketa erabakita zegoen atsedenaldian (58-30), baina barakaldotarrek estutzen jarraitu zuten: 5 puntu jaso zituen hirugarren laurdenean.

GARDENSTORE BALONCESTO SEVILLA FEMENINO 77 – IBAIZABAL 66

Laugarren porrot jarraian talde bizkaitarrentzat, aurkari zuzen baten aurka. Lehen zati parekatuaren ondoren (35-33), etxeko taldea ihes egin zen hirugarren laurdenean (55-42). Une horretatik, galdakaoztarrek ezin izan zuten 9 puntuko aldeatik jaitsi, nahiz eta 24 puntu saskiratu azken laurdenean.

GRUPO DE SANTIAGO 77 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET FUNDAZIOA 70

Denboraldiko zazpigarren jardunaldian iritsi zen bilbotarren lehen porrota. Mikel Torreren mutilak hirugarren postura jaitsi dira, baina lau talde berdinduta daude 6-1eko balantzearekin. Oso partida berdinduta hasieratik amaiera, azken txanpan erabakitakoa. Une honetan, bilbotarrek bakarrik 5 puntu saskiratu zituzten azken 6 minutuetan eta burgostarrek ez zuten aukera desaprobetxatu.

CONSTRUCCIONES GONZALO CRESPO PAS-PIÉLAGOS 101 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 94

Eskuinaldeko mutilek bere bolada onari agur esan zioten Kantabrian, 45 puntu jaso ondoren azken 13 minutuetan. Aurretik, Imanol Adanek zuzendutako taldeak 11 puntuko aldea izan zuen (50-61). Eta 4koa 2:19ren faltan. Baina etxekoek bitan saskiratu zuten hiruko marratik eta ez zuten huts egin libre marratik.

GIPUZKOA BASKET EASO 60 – CB SANTURTZI SK 59

Seigarren porrot jarraian Gotzon Arrietaren mutilentzat, era mingarriaz. Neurketaren hasiera txarraren ondoren, moreek bere irudirik onena erakutsi zuten hirugarrenean: 40-33tik 42-46ra. Donostiarrek buelta eman zioten 7-0ekoarekin eta partida 56nako berdinketarekin azken hiru minutura iritsi zen. Huts asko bi taldeetan eta Heviak jaurtiketa klabea saskiratu zuen, 90 segunduren faltan. Bizkaitarrek irabazteko bi aukera izan zituzten, baina ez zuten asmatu.

UCAM MURCIA 84 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 83

Teledeportek zuzenean emandako partidan, talde bilbotarrek galdu egin zuten Murtzian, porrotik gabeko talde baten aurrean. Adrian Yañez-en gizonek 10 puntuko aldea izan zuten 9 minuturen faltan (64-74), baina bere aurkariak buelta eman zion 17-5ko partzialarekin, bost minututan. Asier Garcíak partida berdindu zuen eta, azken minutuan, bizkaitarrek irabazteko bi jaurtiketak izan zituzten, baina porrotarekin itzuli ziren Bilbora.