ÉLITE: 0-14ko partzialak lidergoa eman dio Fundación Bilbao Basket-i

ÉLITE: Un parcial 0-14 le da el liderato a Fundación Bilbao Basket

Talde bizkaitarrak EBA Ligako A-A multzoaren lehen postura igo da Baskoniari irabazita, 64-67ko emaitzarekin, partidaren azken 6 minututan lortutako 0-14ko partzialari esker. HGB Ausarta Barakaldo ere lider bezala mantentzen da LF2-an, porrotik gabe.

SURNE BILBAO BASKET 93 – LENOVO TENERIFE 94

Bilbotarren etxeko bolada amaitu zen igande arratsaldean Miribillan, non denboraldiko lehen porrota jaso zuen, luzapenean. Bizkaitarrek oso ondo erreakzionatu zuten bigarren zatiko hasieran: atsedenaldiko 36-44tik 51-46ra pasatu zen. Tenerife berriro aurretik, baina etxeko taldea luzapenera iritsi zen, 5 puntu berreskuratzen azken 80 segundutan, Anderssonek saskiratutako bi librerekin. Luzapenean, bisitariek bere kolpe eman zuten 0-5ko partzialarekin.

HOZONO GLOBAL JAIRIS 55 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 66

Sailkapeneko goiko postuetan mantentzen da Lucas Fernandez-ek zuzendutako taldeak, garaipen onaren ondoren, Alcantarillan. Bizkaitarrak ihes egin ziren bigarren laurdenean eta etxekoen bultzadei eutsi egin zieten, bai hirugarren laurdenean (35-36) bai laugarrenean (44-50). Une honetan, 2-8ko partzialak partida erabakita utzi zuen.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 76 – HUELVA COMERCIO VIRIDIS 62

Garaipeneko bidera itzuli zen Amorebietako taldea, bere balantzea orekatzeko, denboraldiko lehen pozarekin Larrean. Bizkaitarrek erreakzionatu zuen lehen laurden kaskarraren ondoren eta 7 puntuko aldearekin iritsi ziren atsedenaldira (39-32). Gero, beti aurretik Mikel Garitaonandiaren mutilak.

HGB AUSARTA BARAKALDO 62 – AZULEJOS MONCAYO HELIOS 39

Mailako liderrak beste garaipen bat lortu zuen Lasesarren, porrotik gabe mantentzeko sailkapeneko lehen postuan. Asier Morenoren neskek era zoragarriaz hasi zuten partida (12-3) eta ez zioten aukerarik eman aurkariari, beti 10 puntuko aldearekin. Bigarren zatian, barakaldotarraren defentsa nagusitu zen (28-16).

BOSONIT UNIBASKET 52 – IBAIZABAL 45

Hain zuzen ere, HGB Ausarta Barakaldo berdinduta dago Ibaizabali irabazi zion taldearekin. Errioxako taldeak bere uztaia itxi zuen lehen zatiko azken bost minutuetan (32-23). Bizkaitarrek ez zuten amore eman eta 6ra hurbildu ziren azken laurdenean, baina hutsean geratu zen neurketaren azken txanpan.

BASKONIA 64 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 67

Talde bilbotarra da EBA ligako A-A multzoaren lider berria, porrotik gabe. Mikel Torreren gizonek garaipena eta lehen postua eskuratu zuten Gasteizen, azken erremontada bikainari esker. Baskonia aurretik, 11 puntugatik, sei minuturen faltan (64-53), baina bizkaitarren defentsa ezin hobeki funzionatu zen 0-14ko partzial ikusgarria lortzeko, Betolazaren 10 punturekin, eta Mendizorrotzari erasotzeko.

GIPUZKOA BASKET EASO 63 – GETXO 66

Oso antzeko amaiera Angulas Aguinaga Arenan, talde bizkaitarren garaipenean, 3-2ko balantzearekin kokatzeko. Imanol Adanen gizonak 11 puntugatik galtzen zihoazen 7 minuturen faltan (60-49), baina 0-15ko partzial zoragarria eskuratu zuten aurretik jartzeko. Gilek asmatu zuen libre marratik eta Heviaren azken hirukoa ez zen sartu.

CANTBASKET 96 – CB SANTURTZI SK 80

Laugarren porrot jarraian Ezkerraldeko taldearentzat, sailkapeneko arriskutsu postuetan sartzen dena. Gotzon Arrietak zuzendutako mutilek ez zuten aukerarik izan talde kantabriarren egun handiaren aurrean hiruko marratik: 18 asmatze, 31 jaurtiketan. Laurden baten faltan, 79-55ko emaitza.

IMF GETAFE BSR 57 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 77

Etxean irabazten ez dutena etxetik kanpo lortzen dute Adrian Yañez-en gizonek. Bigarren garaipen jarraian Bilbotik kanpo, partida bikainarekin bigarren laurdenetik aurrera. Lehenengoan, madrildarrak aurretik (20-17). Gero, bilbotarren nagusitasun handia, 25-40ko partzialarekin erdiko laurdenetan.