ELITE: Lehen itzuli perfektua biribildu du HGK Ausarta Barakaldok.

ARGAZKIA: AUSARTA BARAKALDO

MORABANC ANDORRA 87 – SURNE BILBAO BASKET 78

Bigarren itzuliaren hasieran, talde bizkaitarrak galdu egin zuen salbazio borrokarako aurkari zuzen baten kantxan, nahiz eta aberage mantendu. Neurketaren klabea hirugarren laurdenean egon zen: atsedenaldiko 40-44ren ondoren, bilbotarrek 13-2ko partziala jaso zuten. Gero, beti atzetik amaiera arte.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 76 – MOVISTAR ESTUDIANTES 71

Luzapenean, Lointekek denboraldiko hamargarren garaipena lortu zuen, playoff-eko postuetan finkatzeko (bi garaipeneko aldea bederatzigarren sailkatuarekiko). Bizkaitarrak 6 puntuko aldearekin sartu ziren azken laurdenera (57-51), baina madrildarrek buelta eman zioten 4-13koarekin. 66nako berdinketaren ondoren, etxekoek defentsa bikaina eskaini zuten luzapenean (3 puntu 4 minututan).

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 86 – JUARISTI ISB 76

Larreako derbia irabazi egin zuten Mikel Garitaonandiaren mutilek eta laugarren garaipen jarraian eskuratu zuten. Lehen zati parekatua eta atsegingarriaren ondoren (49-46), bizkaitarrak ihes egin ziren hirugarrenean (61-51). Gipuzkoarrak 5 puntura hurbildu ziren (75-70), baina 8-1eko partzialak partidari epaia eman zion.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 69 – FUSTECMA NBF CASTELLÓ 63

Lehen itzuli perfektua Emakumezkoen Liga 2ko B multzoaren liderrarentzat. 13 partida, 13 garaipen, 21.6 puntuko aldearekin. Lasesarren, erremontada sortu zuten barakaldotarrek, lehen laurdenaren 12-18ko emaitzaren ondoren. Baina Asier Bilbao neskek bere legea inposatu zuten hirugarren laurdenean, 23-9ko partzialarekin (56-44).

IBAIZABAL 75 – ROBLES FORÇA LLEIDA 62

Galdakaoko taldeak bigarren garaipen jarraiarekin itxi zuen lehen itzulia, denboraldiko laugarrena. Eta lortu zuen neurketaren azken txanpa bikaikarekin. Sei minuturen faltan, 54-55eko emaitza. Bost minutuan, 18-3ko partziala (72-58).

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 87 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 72

Talde bilbotarrak EBA Ligako A multzoaren lehen postura igo da (LBC Cocinas.com taldearekin berdinduta), arazorik ez izan ondoren Gipuzkoako taldearen aurka. Partida erabakitza geratu zen atsedenaldian, 46-23ko emaitzarekin. Azken laurdenean, bisitariek emaitza itxuraldatu egin zuten.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 80 – LBC COCINAS.COM 87

Eskuinaldeko taldeak ez zuen aukerarik izan bigarren sailkatuaren aurrean. Errioxako taldeak bere legea ezarri zuen lehen zatian, 22 puntuko aldearekin (33-55). Bizkaitarrek lanean jarraitzen zuten eta bigarren zati bikaina jokatu zuen, 8 puntura hurbilduz.

CB SANTURTZI SK 78 – REDLINE MEKANIKA TAKE 73

Ezkerraldeko taldeak garaipen garrantzitsuarekin hasi zuten bigarren itzulia. Santurtzik aurkari zuzen bati irabazi egin zion, sailkapenean gainditzeko. Etxekoek 11 puntuko aldea izan zuten sei minuturen faltan, baina tolosarrek berdinketa lortu zuten, 0-11ko partzialari esker (69-69). Une klabe horretan, moreek oso ondo itxi zuten garaipena.

AMIVEL REYES GUTIÉRREZ 61 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 75

Bilboko taldea bigarren postura igo da bosgarren garaipen jarraian lortu ondoren. Liderratik bi partidara dago orain Bidaideak. 2024ko lehen neurketan, bizkaitarrek ez zuten arazorik izan: aurretik lehen laurdenetik eta 14 puntuko aldea 10 minuturen faltan.