EUSKAL LIGAK: Titulurako borroka itxi da Tabirako Baque eta Loiola Indautxurekin

LIGAS VASCAS: La pelea por el título se cierra con Tabirako y Loiola Indautxu

JUNIOR MUTILAK

Derbi bikoitza txapelkektako itzuleran. Fundación Bilbao Basketek lehen faseko lidertza ziurtatu zuen Getxori irabazita (120-47).

Eta Loiola Indautxu garaipena eskuratu zuen Santurtzi, 49-72ko emaitzarekin.

JUNIOR NESKAK

A1ean arituko da Loiola Indautxu. Bilbotarrek behar zuen garaipena lortu zuen Bera Beraren aurka (71-52) eta, gainera, hirugarren postura igo dira.

Jardunaldiko partida handia Malosten jokatu zen. Lehen postua jokoan zegoen eta Gasteizera joan zen. FSGroupe Arabak Lointek Gernikari irabazi zion, 71-69ko emaitzarekin, oso partida parekatuaren ondoren. Bizkaitarrek bakarrik libre marratik saskiratu zuten azken bost minutuetan.

Eta Bilbon, La Salleren porrota (59-67), Fundibide ISBren aurrean. Gipuzkoarrek 7-25ko partziala lortu zuten lehen zatiko amaiera eta bigarreneko hasieraren artean.

KADETE MUTILAK

Tabirako Baque titulurako borrokan egongo da. Eta garaipena batekin egin zuen, 66-68ko emaitzarekin, Araberriren kantxan. Durangarren erremontada bikaina sortu zuten: 56-48tik, bost minuturen faltan, 58-64ra pasatu zen, 3 hirukoren ondoren.

Barakaldo Basket A1erako aukerarik gabe geratu zen Fundación Bilbao Basket-en aurka galdu ondoren (94-38).

Eta porrota Santurtzirentzat (100-35), Ekiola Ointxeren kantxan.

KADETE NESKAK

Denboraldiko lehen porrota Lointek Gernikarentzat, Optica Troconiz Arabaren kantxan (65-64). Bizkaitarrak lehen postuan mantentzen dira, aberageri esker, gasteiztarrekin berdinduta. Neurketa berdinduta hasieratik amaierara, eta Lucia Chicok saskiratutako libre batek garaipena eman zien etxekoei.