ELITE: Bidaideak Bilbao BSR, berriro ere Europako zortzi talde onenen artean

ELITE: Bidaideak Bilbao BSR, de nuevo entre los ocho mejores de Europa

ARGAZKIA: @BsrEspana

UCAM MURCIA 96 – SURNE BILBAO BASKET 76

Jaume Ponsarnauren mutilek berriro galdu egin zuten etxetik kanpo. Bilbotarrak aurretik lehen laurdenean (18-19), baina neurketa erabakita geratu zen atsedenaldian (50-32). Bizkaitarrak 30 puntugatik galtzen joan ziren. Nahiz eta galdu, bi partidako abantaila dute jaitsieran dauden taldeekiko.

LOINTEK GERNIKA 66 – BAXI FERROL 75

Asteburuko hasieran, ostiralean, Malosten, Lucas Fernandez-en neskek bigarren porrot jarraian jaso zuten. Eta gainera aberage ere galdu egin zuten aurkari zuzen baten aurrean, playofferako borrokan. Hirugarren laurdenean egon zen neurketaren klabea, 10-24ko partzialarekin. Datorren asteburuan ez da ligarik egongo, nazioarte partidak direla eta.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 91 – CB ALMANSA 53

Mikel Garitaonandiaren mutilak bolada onean daude: seigarren garaipen jarraian laugarren postuan finkatzeko. Bizkaitarrak aurretik hasierak: 10-0eko partziala eta 28-7ko emaitza 9. minutuan. Hortik aurrera, neurketa erosoa Zornotzarentzat, azken lauren bikainarekin.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 84 – UNILEVER VILADECANS 53

Beste egun bat bulegoan Barakaldoko taldearentzat, errukigabeko liderra, Emakumezkoen Liga 2an. 16. garaipen jarraian bizkaitarrentzat, bosgarren sailkatuaren aurrean. Kataluniarrek lehen zatian aurre egin zieten etxekoei (38-28), baina, hirugarrenean, barakaldotarrek 23-8ko partziala lortu zuten bere bolada ona luzatzeko.

ARANGUREN MUTILBASKET 64 – IBAIZABAL 33

Bi garaipen ondoren, Galdakaoko taldeak galdu egin zuen Iruñean, egun kaskarrean erasoan: bakarrik 12 saskiraketa 63 jaurtiketetan, bigarren aukerarik gabe. Neurketa erabakita egon zen atsedenaldian: 42-14.

CANTBASKET 75 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 82

Hasiera txarra gaindituz, talde bilbotarra lidertzan mantentzen da. Mikel Torreren mutilak 15 puntugatik galtzen joan ziren bigarren laurdenean (24-9), baina erreakzionatu zuten atsedenaldia baino lehen (41-38). Gero, bere kolpea eman zuten: 64-58tik 68-75ra, 8 minututan, eta 16-1eko balantzea.

BASKONIA 90 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 68

Partida garrantzitsu batean hirugarren posturako borrokan, Eskuinaldeko taldeak erraz galdu egin zuen Mendizorrotzan. 20 puntugatik galdu ondoren hirugarren laurdenean (57-37), Imanol Adanen mutilak 7ra hurbildu ziren (65-58), baina 11-3ko partzialak aukerarik gabe utzi zien, neurketaren amaiera gogorrean.

GRUPO INMAPA FILIPENSES 75 – CB SANTURTZI SK 70

Neurketa klabe batean permanentziarako borrokan, Santurtzik porrot bikoitza jaso zuen Palentzian: norgehiagoka eta aberage (orain 0-2). BIzkaitarrek oso ondo erreakzionatu zuten hirugarrenean (49-40) eta aurretik sartu ziren azken minututara (62-65). Baina Ezkerraldekoek ez zuten saskiratu 6 minututan eta 7-0eko partziala jaso zuten.

BIDAIDEAK BILBAO BSR

Istanbulen, bilbotarrek Champions Cup txapelketako final laurdenetarako txartela lortu zuten. Martxoaren 7tik 10ra, bizkaitarrek Amiab Albacete, RSV Lahn eta GSD Porto Torres taldeen aurka jokatuko dute, B multzoan.

Aurretiko fasean, bizkaitarrak garaipenarekin hasi ziren, Hornets Le Cannet-en aurrean, 80-67ko emaitzarekin. Gero, porrota Galatasaray-ren aurka, bi luzapenean, 101-98. Eta neurketa klabean, garaipena Koln 99ers-en aurrean (68-55) eta hurrengo faserako txartela.