EUSKAL LIGAK: Santurtzik Araberri gainditu du jardunaldi onean gureentzat

[box] mutiletan nesketan baino hobea, baina orokorrean asteburu ona izan zen Bizkaiko taldeentzat LVn. Gizonezkoetan, Bilbao Basket Fundazioa eta Santurtzi, kadeteetan Araberri baino nabarmen hobea. Emakumezkoetan, Loiolaren ezusteko porrota Junior Mailan eta Lointek Gernikaren garaipen estua Kadete Mailan. [/box]

Gizonezkoen juniorra

Bilbao Basket Fundazioak 53 eta 68 irabazi zuen Take taldearen aurka eta horretarako Ibon Lopez de Letonaren taldea saiatu zen azken unera arte. Talde gipuzkoarrak hartu zuen ekimena eta ez zuen aurkaririk aurkitu erasoan. Bilbao Basketek hiruko jaurtiketak egin ditu, baina oraindik arazoak izan ditu Conderi eta Etxeberriari eusteko. Atsedenaldian, 36-33. Velascok beste martxa bat emango zion partidari, eta 6 puntuko koltxoia eman zion bere taldeari, gerora haziko zena, azken minutuei nolabaiteko tartearekin aurre egiteko.

Kadete gizonezkoak

Hiru partidatan bi garaipen lortu zituzten Bizkaiko taldeek. Mikel Truebak hirugarren garaipena eskuratu du Kiroldegian, Araberri 86 eta 71 gaindituta. Hasieratik bi taldeak oso bertikalak izan ziren eta Madariaga pibotak aldeak zituen uztaipean. Berdintasuna lehen konpasetan abantaila more txikiarekin, 10-7 jokoan 4 minutura. Torres ere oso zorrotza izan zen, eta kanpoko itxura ona eman zuen. Kontraerasoaren interpretazio onak tartea utzi zion Santurtziri 23-17 ekitaldiaren amaieran.

Talde marinelak erraztasunak aurkitzen jarraitu zuen, baita lehen lerroan lapurtzen ere, erretiluarekin amaitu eta errenta 34-23ra luzatzeko. Eta dena 14 minutura. Pista orotako presioa izan zen Araberri ezegonkortu zuen hurrengo faktorea, eta arrakala handiagoa ireki zuen, 41-25. Lopezek bere gaitasun atletikoa baliatu zuen eta Apariciok hogeira arteko aldea ateratzeko gaitasuna (53-33, 20. minutua). Santurtzik ez zuen markagailua iraultzeko aukerarik eman, baina gasteiztarrek 2-18ko partziala (76-69) ezarri zuten azken laurdeneko lehen minutuetan. Ez da nahikoa marinelen garaipena saihesteko.
Bilbao Basket Fundazioak Bost Machine Take taldeari irabazi zion, 59 eta 80, azken zatiaren zain, behin betiko aldeak markatzeko, eta Mikeldi Ikastegiak ezin izan zuen Mondragon taldea gainditu (51-94), bisitarien bigarren laurdenak baldintzatuta.

Junior emakumezkoak

Loiola Indautxuk garaipena eta lidergoa galdu ditu Asador 10 Gibajasekin 50etik 67ra galduta. Norgehiagoka berdintasunez jokatu zen atsedenaldira arte (26-27), baina etxekoen aldea hautsita geratu zen 6 hiruko bisitariengatik, eta gasteiztarrek 11 puntuko aldea lortu zuten azken laurdenari aurre egiteko. Loiolaren erreakzioa ez zen nahikoa izan bisitarien garaipena arriskuan jartzeko.

Kadete emakumezkoak

Lointek Gernikak Movilteck hartu zuen mendean (49-48) denbora gehigarrian konpondu behar izan zen norgehiagokan. Gernikarrek hasiera txarrari aurre egin behar izan zioten (4-11) eta hirugarren laurdenera arte ez ziren gai izan defentsako lan on baten ondorioz aldea murrizteko. Jaurtiketa libreetan asmatu izanak azken minutura abantailarekin sartzea ahalbidetu zuen, 42-41, baina 5 jaurtiketa huts egin ziren 4,60tik eta Vallejoren azkena izan zen denbora gehigarria. Luzapenean Vallejok 6 puntu lortu zituen, garaipena lortzeko nahikoa.

Bizkaia Esnea Ibaizabalek ere ez zuen bere zortea izan. Hasiera ona Easoren aurka (7-11). Hirugarren erasoko azken minutuan joan ziren donostiarrak 10 puntura. Dena den, De Miguelek eta Unanuek gidatuta, Ibaizabal bizirik iritsi zen azken minutuetara (53-50), baina Easok ez zuen huts egin jaurtiketa libreen lerrotik, 64-58.