ELITE: 20. jarraian HGB Ausarta Barakaldorentzat!

UNICAJA 101 – SURNE BILBAO BASKET 84

Hiru aste ondoren, Kopa eta nazioarteko partidengatik, talde bilbotarrak Malagan jokatu zuen, non beste porrota jaso zuen, nahiz eta 3 garaipeneko aldea mantentzen duen jaitsieran dauden taldeekiko. Lehen zati bikaina (42-45) eta ia hirugarren laurden osoa (66-64), baina gero andaluziarrak ihes egin ziren 16-6ko partzialarekin.

DURAN MAQUINARIA ENSINO 78 – LOINTEK GERNIKA 60

Lucas Fernandez-en neskek porrot gogorra jaso zuten Lugon. Emaitza kaskarra, aberage ere galdu zutelako. Gainera, playoffeko postua arriskuan dago orain. Atsedenaldian, 36-36nako berdinketa. Eta 25 minutuan, 43-43. Gero, galiziarrek 22-4ko partziala lortu zuen bizkaitarrei aukerarik gabe uzteko.

BUENO ARENAS ALBACETE BASKET 79 – TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 75

Talde bizkaitarra hirugarren postutik urrundu da Albaceten jasotako porrotaren ondoren, bolada onean dagoen talden baten aurka (6 garaipen jarraian). Amorebietakoek hasiera bikaina sortu zuen (8-19) eta 10 puntuko aldeaz gozatu zuen bigarrenenean (29-39). Etxekoek buelta eman zioten (63-58) eta 73nako berdinketarekin, Albacetek bi hiruko saskiratu zituen azken bi minutuetan.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 80 – PORT MANAGEMENT CB ANDRATX 50

Begi batekin Igoera Fasean, finantzaketa martxan aurkitzeko deialdi horrekin, liderral etxeko lanak ere egin zituen Lasesarren. Hogeigarren garaipen jarraian, bigarren zati ikusgarriarekin. Atsedenaldian, 35-29ko emaitza. Gero, 45-21, 17-5ekoarekin hirugarren laurdenean.

DOMUSA TEKNIK ISK 64 – IBAIZABAL 59

Galdakaoko nesken erremontada bikaina saririk gabe geratu zen Azkoitian. Ibaizabal 15gatik galtzen joan ziren (50-35) azken laurdenaren hasieran, baina buelta eman zioten 3-20ko partzial ikaragarriari esker. Hiru minutu geratzen ziren, baina bizkaitarrek ez zuten aukera aprobetxatu.

CONSTRUCCIONES GONZALO CRESPO PAS PIELAGOS 79 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 73

14 partiden ondoren, bilbotarrek galdu egin zuten. Kurtsoaren bigarren porrota Mikel Torreren mutilentzat, baina lidergoan mantentzen dira, bost garaipeneko aldearekin laugarren postuarekiko. Lehen zatian, 34-42ko emaitza ona. Hirugarrenean, etxekoek erraz saskiratu zuten eta laugarrenean bizkaitarrek bakarrik 9 puntu saskiratu zituzten.

ULACIA ZKE 74 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 83

Asteburuko amaieran, Imanol Adan-ek zuzendutako mutilek garaipena eskuratu zuten Zarauzen, bi porroteko bolada txarrari agur esateko. Bigarren laurden bikainarekin, getxoztarrak ihes egin ziren (29-43). Etxekoek erreakzio ona sortu zuten, 3 puntura hurbiltzeko (50-53), baina bizkaitarrek partida erabakita utzi zuten 2-9ko partzialarekin, amaiera lasaiaz gozatzeko.

GRUPO DE SANTIAGO 98 – CB SANTURTZI SK 83

Ezkerraldekoek hirugarren porrot jarraian jaso zuten, beti atzetik joan ziren partidan. Lehen laurdenean, 31-21ko emaitza. Santurtzik bere aukerak izan zituen hirugarrenean (52-50), baina BUrgoseko taldea berriro ihes egin zen 8-0ekoarekin eta 20 puntuko aldearekin hasi zuten azken laurdena.

MENARINI JOVENTUT 40 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 75

Talde bilbotarrak ez zuen arazorik izan azken sailkatuaren kantxan. Bizkaitarrak aurretik lehen minututik, alde bikaina lortuz atsedenaldian (22-38). Hirugarrenean, bakarrik 4 puntu jaso zituzten (26-56) eta jokalari guztiek neurketaren amaiera erosoaz gozatu zuten.