ELITE: Bilbao Basket Fundazioa, bakarkako liderra

REAL MADRID 95 – SURNE BILBAO BASKET 80

Bigarren porrot jarraian talde bilbotarrentzat bigarren itzuliko hasieran. Bizkaitarrak beti atzetik, hasierako 10-0ekoaren ondoren. Sentsaziorik onenak bigarren laurdenean agertu ziren (18-16), baina Madrileko taldeak partida erabakita utzi zuen atsedenaldiaren ondoren (76-54).

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 98 – SPAR GRAN CANARIA 59

Neurketa erosoa Malosten azkenaurreko sailkatuaren aurrean. Hasiera berdinduta ostean (17-15), Lucas Fernandezen neskek bizkortu egin zuten eta aldagelera joan ziren alde erabakigarriarekin (44-22). Bigarren zatian, bizkaitarrek erraz saskiratu zuen, 13 hirukorekin 25 jaurtiketetan.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 88 – ITESAL FEMENINO ALCORCÓN 70

14tik 14 Asier Bilbaok zuzendutako neskentzat. Ezer ez da aldau bigarren itzuliko hasieran. Liderrak ohiko formula ezarri zuen: hasieratik aurretik (48-39) eta epaia ematea hirugarren laurdenean, 24-7ko partziak ikusgarriari esker.

CEEB TORDERA UNIGIRONA 70 – IBAIZABAL 63

Talde bizkaitarren bolada ona amaitu zen Gironan, 50 minuturen ondoren. Lehen luzapenera iristeko, Ibaizabalek 7 puntu berreskuratu zituen azken bost minutuetan, Iruskietaren bi libre klabeekin. Lehen luzapenean, galdakaoztarrek bere aukera izan zuten: 58-57ko emaitzarekin, kirolez kontrako falta, baina ez zuten aprobetxatu. Eta etxekoek 7-2koarekin ireki zuten bigarren luzapena.

LBC COCINAS. COM 78 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 83

Liderren arteko lehia Logroñon, bi taldeekin berdinduta. Eta bilbotarrek garaipena, aberagea eta bakarkako lidertza eskuratu zuen. Lehen zatian, erasoak protagonistak izan ziren (49-55). Bigarrenean, bizkaitarrek hasiera ona izan zuten (56-66). Etxekoek eutsi egin zioten, baina Mikel Torreren gizonek epaia eman zioten 2-8koarekin (69-80).

GRUPO INMPAA FILIPENSES 69 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 80

Imanol Adanek zuzendutako taldeak garaipen ona lortu zuen Palentzian, hirugarren posturako borrokan mantentzeko. Eskuinaldeko taldea beti aurretik eta garaipena erabakita utzi zuen bigarren zatiko hasieran, 0-18ko partzial ikusgarriarekin (39-60).

MONDRAGON UNIBERTSITATEA 74 – CB SANTURTZI SK 71

Santurtzik ezin izan zion jarraitasuna eman pasaden jardunaldian etxean lortutako garaipenari. Bizkaitarrek lehen zati ona jokatu zuten (31-36), baina gipuzkoarrek emaitzari buelta en zioten 12-0ekoari esker (43-38). Une horretatik aurrera, neurketa parekatua eta mometu klabea iritsi zen 57-58ko emaitzarekin: 8-1eko partziala etxeko taldearentzat. Ezkerraldekoek berdinketa lortzeko hiruko bat izan zuten.