ELITE: Hamaikagarrena jarraian Fundacion Bilbao Basket-entzat

ELITE: Undécima victoria seguida para Fundación Bilbao Basket

SURNE BILBAO BASKET 92 – VALENCIA BASKET 79

Jaume Ponsarnauren mutilak hiru partidako aldearekin jaitsierako postuekiko iritsiko dira geldialdira. Miribillan, beti aurretik, neurketaren hasiera bikainari esker (28-18). Alex Mumbruk zuzendutako taldeak bultza egin zuen hirugarrenean, baina etxekoek ez zuten arazorik izan garaipena lortzeko.

CB STARLABS MORON 85 – TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 70

Bizkaitarren bolada ona Andaluzian amaitu zen, bigarren sailkatuaren aurka, zazpi garaipen jarraian duenak. Etxeko taldea ihes egin zen erdiko laurdenetan, 44-26ko partzialarekin, 8-0eko klabearekin hirugarren laurdenaren amaieran (61-45). Nahiz eta galdu, bizkaitarrak laugarren postuan mantentzen dira.

AZULEJOS MONCAYO HELIOS 53 – HGB AUSARTA BARAKALDO EST 104

Liderrak ez zion aukerarik eman azken postuan dagoen taldeari. Bizkaitarrak porrotik gabe mantentzen dira (talde bakarra FEB lehiaketetan), atsedenaldian erabakitako partidan (28-59). BIsitariek 141ko balorazioa lortu zuten, sei jokalarik 15 o gehiagorekin.

El último clasificado no fue rival para el líder de la categoría. Las vizcaínas se mantienen como el único invicto en competiciones FEB en un partido sentenciado al descanso (28-59). 141 de valoración para las barakaldesas, con seis jugadoras con quince o más.

IBAIZABAL 46 – BOSONIT UNIBASKET 60

Bizkaitarrek galdu egin zuten Urretan, laugarren sailkatuaren aurrean, beti atzetik joan ziren neurketa. Ibaizabal bost puntura hurbildu zen hirugarren laurdenean (33-38 eta 37-42), baina ez zuten bere aukerarik aprobetxatu eta bisitariak berriro ihes egin ziren (39-53).

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 64 – BASKONIA 59

Hamaikagarren garaipen jarraian mailako liderrarentzat. Balio handiko garaipena, hirugarren sailkatuaren aurrean. Neurketa parekatua hasieratik amaiera arte eta bizkaitarrek berriro egun txarra izan zuten hiruko marratik (30tik 5), baina hortzak estutu zituzten une klabean: 50-53tik, 35 minutuan, 61-55ra 80ren segunduren faltan.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 80 – EASO GIPUZKOA BASKET 61

Liderraren garaipenari esker, Getxo hirugarren postutik bi garaipenera kokatu zen. Faduran, garaipen erraza bizkaitarrentzat. Lehen zati ikusgarri eta parekatua (48-42) eta hirugarren laurden klabea, defentsatik (17-6). 49 puntu eta 56ko balorazioa Gil-Carpintero bikotearentzat.

CB SANTURTZI SK 84 – CANTBASKET 79

Moreek oso garaipen garrantzitsua lortu zuten Mikel Trueban, bigarren zati bikainari esker. Kantabriarrek 12 puntuko aldea izan zuten (38-50), baina etxekoak aurretik iritsi ziren azken laurdenera (63-60). Bizkaitarrak berriro soken kontra (68-74), baina 14-2ko partziala eskuratu zuten garaipena lortzeko.

AMIAB ALBACETE 67 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 66

Azken minutu kaskarrak saririk gabe utzi zion talde bizkaitarrari, liderraren kantxan. Bi taldeak berriro aurrez aurre izango dira Champions Cup txapelketako final laurdenetan, martxoan. Albaceten, oso partida parekatuan, bilbotarrak 4 puntuko aldearekin sartu ziren 90 segunduren faltan, baina etxeko taldeak buelta eman zion.