EUSKAL KOPA EBA: Garaipenarekin estreinatu dira Fundacion Bilbao Basket eta Getxo ST

EUSKAL KOPA EBA: Fundación Bilbao Basket y Getxo ST comienzan con victoria

23/24ko denboraldia hasi da gure taldeentzat, formato estreinatzen den lehiaketa batean. Asteburu honetan eta hurrengoan jokatuko dira final laurdenetako kanporaketak. Eta irabazleek Artxandako kiroldegian ospatuko den Lauko Finala jokatuko dute. Fundacion Bilbao Basket anfitrioiak indarrez jo zuen Santurtzin. Bere aldetik, Getxok 6 puntuko aldea defendatuko du Gipuzkoan, 26 puntugatik irabazten joan ondoren.

CB SANTURTZI SK 65 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 85

Joan-etorriko kanporaketa 23/24ko kurtsoari hasiera emateko. Lehen partida Kabiezesen eta berdintasun handia bigarren laurdenaren erdialdera arte (23-22). Une honetan, Mikel Torreren mutilek lehen golpea eman zuten, lehen zatia itxiz 3-17ko partzialarekin (26-39).

Aldageletatik pasatzeak Gotzon Arrietaren mutilak aktibatzen zituen. Pixkanaka pixkanaka aldea murrizten joan ziren aurretik jartzea lortu arte (54-53). Baina etxekoen poztasuna oso gutxi iraun zen, bilbotarren erantzuna erabatekoa izan baitzen: 4-19ko partziala berriro ihes egiteko (58-72). Etxekoek ez zuten erantzunik izan eta bisitariek aprobetxatu zuten 20 puntuko aldeara joateko.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 84 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 78

Eskuinaldeko taldeak garaipena lortu zuen, baina nahi baino alde txikiarekin. Bizkaitarrak 23 puntuko aldearekin joan ziren aldageletara, bigarren laurden ikusgarriaren ondoren (54-31). Alde hau 26 puntura igo zen, bigarren zatiko hasieran (60-34).

Ez zirudien ezer aldatuko zenik azken ekitaldian, Imanol Adanen mutilek 19 irabazi baitzituzten (76-57). Baina etxekoek bakarrik 7 puntu saskiratu zituzten bost minutuan eta bere aurkariak aprobetxatu zuen bere aukerak mantentzeko kanporaketan, 4-17ko partzialari esker.