EUSKAL LIGAK: Etxeko taldeak nagusitu ziren kadete mailako derbi bikoitzean

LIGAS VASCAS: El doble derbi cadete se queda en casa

ARGAZKI: Zazpilegi/Kostan Elgezabal

Fundación Bilbao Basket eta Tabirako Baquek bere sendotasuna erakutsi zuten etxean, porrotik gabe mantentzeko, Santurtzi eta Barakaldo Basket taldeei irabazita. Bi jardunaldiren ondoren, Lointek Gernikaren bi taldeek eta Bilbao Basket junior taldeak ere 2-0eko balantzea dute.

MUTILEN JUNIOR

Oso emaitz zabaletako jardunaldia. Bilboko derbian, Fundacion Bilbao Basketek garaipen erraza lortu zuen Loiola Indautxuren aurrean (110-71). Manu Morenoren mutilak ihes egin ziren lehen laurdenean (33-11).

Getxo SBTak porrota jaso zuen Mondragon Unibertsitatearen kantxan (94-64). Bizkaitarrek lehen zati ona jokatu zuten, baina bigarrena oso luze egin zitzaion. Eta Santurtzik ez zuen aukerarik izan Fundación 5+11ren aurrean (40-104).

NESKEN JUNIOR

Denboraldiko lehen garaipena Loiola Indautzurentzat, A1ean egoteko aurkari zuzen baten aurrean. Bilbotarrek Fundibide ISBri irabazi zioten, 66-62ko emaitzarekin, hirugarren laurdenean ihes egin eta gero, 12-0eko partzialari esker. Gipuzkoarrek erreakzionatu zuten 2 puntura hurbiltzeko (62-60), baina ez zuten saskiratu azken bost minutuetan.

2-0eko balantzea eta lidergoa Lointek Gernikarekintzat. Bizkaitarrek atsedenaldian erabakita utzi zuen Bera Beraren aurkako neurketa (49-20). Eta La Salle 15 minutu eutsi egin zion Euromex Araskiri (30-25), baina amaieran 70-56.

MUTILEN KADETE

Derbi bikoitza bigarren jardunaldia. Eta bi etxekoen garaipen. Fundación Bilbao Basketek oso erraz gainditu zuen Santurtzi (113-46).

Eta emozio gehiago Landakon, Tabirako Baque eta Barakaldo Basket-en arteko lehian. 69nako berdinketa bi minuturen faltan. Une horretan, etxekoek 12-1eko partziala lortu zuten, partida ixteko eta kurtsoaren bigarren garaipena eskuratzeko.

NESKEN KADETE

Asko lan egin behar izan zuen Lointek Gernikak Ordiziaren kantxan. Gaizka Barearen neskak beti aurretik markagailuan, baina ihes egin gabe. Bizkaitarrak 12 puntuko aldera joan ziren bigarren zatiaren hasieran, baina etxekoek ez zuten amore eman (53-54). 0-8eko partzialak lasaitasuna eman zien bizkaitarrei, 60-68ko emaitzarekin irabazi zutenek.