EUSKAL LIGAK: Loiola Indautxuk sprint egin du helmugako zuzenaren hasieran

LIGAS VASCAS: Loiola Indautxu esprinta en el arranque de la recta de llegada

ARGAZKIA: Kostan / Gernika KESB

Abenduaren lehen asteburua eta Euskal Ligetako lehen faseko azken lau jardunaldiak hasi ziren. Eta lehenengoan, Loiola Indautxuren junior mailako taldeek bizkortu egin zuten A1 multzorantz. Bereziki, neskek, Gernikako derbian irabazi zutenek.

JUNIOR MUTILAK

Katastrofe salbu, Loiola Indautxu Aean egongo da. Bilbotarrek Zast Zarautz gainditu zuten, 79-52ko emaitzakiren, eta 2 partidako aldea eta aberagea dute bosgarren postuarekiko, hiru jardunaldiren faltan. Lehen laurdenaren 15nako berdinketaren ondoren, bizkaitarrek ez zieten aukerarik eman gipuzkoarrei, 20-5eko partzialareki ihes egiten.

Artxandako derbian, Fundación Bilbao Basketek erraz irabazi zion Santurtziri (121-22). Eta Getxok ia agur esan zion A1 multzoari Fundación 5+11ren aurka galdu ondoren (109-37).

JUNIOR NESKAK

Malosteko derbia, Bilbora. Loiola Indautxuk bi oinak jarri ditu A1ean Gernikan lortutako erremontada bikainaren ondoren. 20-6gatik galtzen joan ziren lehen laurdenean eta 35-24gatik bigarren zatiko hasieran. 6-21ko partzialarekin bueltan eman zioten partidari eta, amaiera parekatuan, garaipena eskuratu zuten 0-5ekoarekin.

Eta A1erako borrokan mantentzen da La Salle. Bilbotarrek Easori irabazi zioten, 84-77, ni luzapen ostean. Ibon Bautistak zuzendutako neskek partida kontrolpean zuten (57-48), baina bakarrik 3 puntut saskiratu zituzten azken 6 minutuetan (60-60). Gidoi berbera lehen luzapenean: 71-66tik 72nako berdinketara, dena azken minutuan. Eta bigarrenean, La Sallek ez zuen huts egin eta bosgarren postutik bi partidara kokatu da.

KADETE MUTILAK

A1erako borroka Tabirakoren alde mantentzen da, bai Durangokoek bai Barakaldo Basketek galdu egin zutelako hamaikagarren jardunaldian. Ezkerraldekoek ez zuten aukerarik izan Gasteizen, Fundación 5+11ren aurrean (132-48), durangarrek, berriz Easoren kantxan galdu zuten (83-67).

Fundacion Bilbao Basketek garaipen eroso berri bat lortu zuen (109-61, Ekiola Ointxe). Eta denboraldiko lehena lortzeko zorian egon zen Santurtzi. Moreek 7 puntuko aldea izan zuten azken laurdenaren hasieran (44-37), baina Araberrik buelta eman zion 2-12koarekin (52-57).

KADETE NESKAK

Hamaikagarren garaipen jarrian Lointek Gernikarentzat. Bizkaitarrek ez zuten arazorik izan hirugarren sailkatua den Movilteck ISB-ren kantxan eta 32-76ko emaitzarekin irabazi egin zuten.