EUSKAL LIGAK: Tabirakok derbi garrantzitsua eskuratu zuen Ibaizabalek aurka

LIGAS VASCAS: Tabirako se lleva un importante derbi ante Ibaizabal

MUTILEN JUNIOR A2

Oso derbi garrantzitsua Landakon eta garaipena Tabirakorentzat, Ibaizabalen aurka, 68-65ko emaitzarekin. Durangarrak hirugarren postuan daude, Ibaizabaletik partida atera, nahiz eta Galdakaoko taldeak aberage salbatu. Sorpresa handi salbu, bigarren postua gure bi taldeen artean egongo da.

Ordizian, denboraldiko lehen garaipena Santurtzirentzat. Eneko Izkararen mutilak aurretik lehen minututik, 19 puntuko aldearekin hirugarren laurdenean. Amaieran, 60-70.

Eta Getxok porrota jaso zuen etxea, Alter Consulting ISB-ren aurrean (58-60), 0-5ko partzialarekin azken minutuan.

Industrias Arruti Zornotzak bere lidergoa sendotu egin du Lauro Ikastolan lortutako garaipenarekin (36-59). Amorebietako taldea bi partidako aldea du hirugarren postuarekiko, hiru jardunaldiren faltan bigarren fasea amaitzeko.

Eta Bilbon, porrota La Sallerentzat, Bera Beraren aurrean (56-71), 8-22ko partzialarekin azken laurdenean.

MUTILEN KADETE A2

Hirugarren laurden ikusgarriari esker (3-30), Barakaldo Basketetk aukerarik gabe utzi zion Getxori, Fadurako derbian (40-68). Ezkerraldekoek bizirik mantentzen ditu salbaziorako aukerak, baina oso zaila dago. Bere aldetik, getxoztarrak bigarren postutik urrundu dira.

Eta Ordizian, porrota Santurtzirentzat (67-47), neurketaren hasiera txarraren ondoren.

NESKEN KADETE A2

Astero emozioa handitzen da maila honetan. Hiru jardunaldiren faltan, lehen sei sailkatuak bi partidako marjinean daude.

Jardunaldi txarra gure neskentzat, porrot guztiekin. Loiola Indautxu galdu egin zuen etxean, lider berria den Bera Beraren aurka (61-73). Bilbotarrek 0-18ko partziala jaso zuten azken laurdenaren hasieran eta aberagea ere galdu zuten.

Eta La Sallek ez zuen aukerarik izan Arrasaten (57-43), partida osoa atzetik joan ondoren.