ÉLITE: Borja Mendia, heroi La Rodan

Hegaleko bilbotarrak garaipena eman zion Teknei Bizkaia Zornotzari, partidako azken segunduetan. Emaitza honekin, Larreako taldea bigarren postuan mantentzen da. Eta EBA Ligan, Fundacion Bilbao Basketek zein Clinica Dental Ereaga Getxo Saskik bere bolada oneetan jarraitzen dute.

LENOVO TENERIFE 73 – SURNE BILBAO BASKET 57

Azken jardunaldia nazionarteko partida jokatu aurretik eta Jaume Ponsarnauren taldeak ezin izan zuen garaipena lortu Txus Vidorretak zuzendutako taldearen aurka. Bilbotarrak oso gaizki erasoan, 71/21 jaurtiketan, nahiz eta 22 eraso errebote hartu. Etxekoak bigarren laurdenean ihes egin ziren (38-23) eta ez zuten ezusterik izan.

LOINTEK GERNIKA 80 – SPAR GRAN CANARIA 62

Asteazkenean Eurocup txapelketan jasotako porrotaren ondoren, Anna Montañanaren neskak Malostera itzuli ziren garaipena lortzeko, boladaz betetako partida batean: 15 puntuko aldea etxekoentzat lehen laurdenean, 36-35ko emaitza atsedenaldian eta 65-51 hamar minutu geroago. Bizkaiatarrek 3-3ko balantzea dute, sailkapeneko erdiko postuetan.

DECOLOR FUNDACIÓN GLOBALCAJA LA RODA 82 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 84

Borja Mendiaren hiruko batek, partidako azken jokaldian, garaipena eman zion Mikel Garitaonandiaren taldeari eta bizkaitarren erremontada bikaina burutu zuen: Zornotza 13 puntu atzetik bigarren zatiaren hasieran. 2-17ko partzialarekin buelta eman zioten partidari eta berdintasun handiko zatian sartu zen, Mendiaren hiruko ikusgarriaren arte.

CB ARXIL 77 – HGB AUSARTA BARAKALDO 54

Barakaldoko taldearen bolada ona bukatu zen Pontevedran. Manu Morenoren neskek denboraldiko bigarren porrota jaso zuten, atsedenaldian erabakitako partida batean (44-20). Bizkaitarrak 4 minutu baino gehiago egon ziren saskiratu gabe eta bere aurkariak aprobetxatu zuen lehen zatia ixteko 13-0eko partzialarekin.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 80 – MEGACALZADO ARDOI 57

Bosgarren garaipen jarraian Mikel Torreren taldearentzat. Bilbotarrak lehen postuan daude, LBC Cocinas.com errioxarrekin berdinduta. 5-0ekoa bigarren zati handiari esker iritsi zen. Atsedenaldian, 32-32. Gero, Fundacion Bilbao Basketek eraso arintasuna berreskuratu zuen bere aurkariari aukerak ez emateko.

EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 78 – GIPUZKOA BASKET EASO 65

Ligako lehen jardunaldian galdu eta gero, Imanol Adan-en taldeak garaipen guztiak lortu ditu. Faduran, Eskuinaldekoek azken minututara arte itxaron behar dute lasaitasuna aurkitzeko: une klabean, getxotarrek 10-0eko lortu zuten (59-58tik 69-58ra) laugarrena jarraian eskuratzeko.

TABIRAKO BAQUÉ 59 – CANTBASKET04 65

Durangarren etxeko garaiezintasuna amaitu zen bosgarren jardunaldian. Landakon, Xabier Chicorenek galdu egin zuten partida parekatu batean, 32nako berdinketarekin iritsi zena atsedenaldira. Etxekoek bere momenturik onena izan zuten 44-35ko emaitzarekin, baina kantabriarrek buelta eman zioten 0-13koari esker eta akabera eman zioten bi hirukoekin 3 minuturen faltan.

GRUPO INMAPA FILIPENSES 77 – CB SANTURTZI SK 70

Moreek porrot aparta jaso zuten Palentzian. Gotzon Arrietaren taldea atsedenaldira joan zen 24 puntuko aldearekin (20-44). Baina bigarren zatian hondamendia iritsi zen. Etxekoek erreakzioa 6 puntura hurbiltzeko, 30. minutuan. Eta azken laurdena hasi zuten 13-3ko partzialarekin, neurketari buelta emateko eta garaipen handia lortzeko.