EUSKAL LIGAK: Santurtzik bere indarra erakutsi zuen Bilbon

Euskal Selekzioak jokatutako partiden ondoren, Euskal Ligak itzuli ziren, hamaikagarren jardunaldiarekin. Asteburuko partidarik garrantzitsuenean, Santurtzik erraz irabazi zion Fundación Bilbao Basket taldeari (69-102), Mutilen Junior A1ean berriro jokatuko den partidan. Eta Mutilen Kadete mailan, moreek jardunaldia zoriontsuaz gozatu zuten: denboraldiko lehen garaipena lortu zuten, Ibaizabal-en aurka.

MUTILEN JUNIOR

Eneko Izkararen mutilek kolpe bikaina eman zuten La Kasillan jokatutako derbian. Moreek ez zioten aukerarik eman Fundación Bilbao Basket-i (69-102), lehen laurdenean erabakitako lehian: 7-30ko emaitza, 0-21ko partzialaren ondoren, 4 hirukorekin. Etxekoek mota guztietako defentsak probatu zituzten, baina emaitzarik gabe. Kanpokoen aldea 30 puntura joan zen eta Santurtzi hirugarren postuan sendotu da.

10/11/2022 Fundación BB - Santurtzi (LV Jun Masc)

Eta Urretan, A1ean sartzeko partida klabe batean, Ibaizabalek Paternina falta zela nabaritu zuen eta galdu egin zuen (58-75), Take Burruntzik egindako zonanako defentsaren aurrean.

10/11/2022 Ibaizabal-TAKE (LV Jun Masc)

NESKEN JUNIOR

Talde guztiek 11 partida badituzte eta Lointek Gernika lehen postuan mantentzen da, Electro Alavesa Araskirekin berdinduta. Arabarrek, hain zuzen ere, asko lan egin behar zuten Jesuitas Ikastetxean. Bilbotarrek 15 puntugatik galtzen zuten hirugarren laurdenean, baina hirura hurbildu zire 3 minuturen faltan. Amaieran, 63-70ko emaitza.

Zarautzen, liderrak ez zuen arazorik izan (31-56), bigarren laurdenenean lortutako 7-18koari esker. Eta Tabirako Baque agudo geratu zen aukerarik, FSGroupe Arabaren kantxan (63-34).

MUTILEN KADETE

Hamaikagarren jardunaldian lehena iritsi zen Mikel Trueba. Denboraldiko lehen garaipena lortu zuen Santurtzik, Ibaizabal-en aurkako derbian (68-47). Lehen laurden parekatua (33-29), 37nako berdinketa 25. minutuan eta gero etxekoen 10-1eko partziala, partida apurtzeko. Eta moreek epaia eman zioten 10-0ekoarekin, azken laurdenean.

Jardunaldiko gainerakoan, oso emaitz zabala, ohikoa denez: Fundación Bilbao Basket 115 – ATE Asesores Araberri 44 y Fundación 5+11 140 – Loiola Indautxu 36.

NESKEN KADETE

Asteburuko partidarekin hunkigarriena Jesuitas Ikastetxean jokatu zen. Loiola Indautxuk Bera Beraren aurka galdu zuen, 56-61ko emaitzagatik. Bilbotarrak 19 puntu atzetik joan ziren bigarren laurdenean, baina 56-59koa jarri zuen 39. minutuan. Malosten, Lointek Gernika 92 – Consulting Alavesa Araski 32. Eta Gasteizko Divino Maestron, La Sallek 35-75 galdu zuen.