ELITE: Emakumezkoen taldeek bonbazia handian itxi zuten zubia

ÉLITE: Los equipos femeninos cierran el puente a lo grande

SURNE BILBAO BASKET 68 – LECHE RIO BREOGÁN 76

Lasaitasuna eman zuen Valentzian lortutako garaipenak Miribillan desagertu zen larunbat arratsaldean. Eta egin zuen ahazteko amaieran. Etxekoen hasiera bikaina (22-13) eta aurretik azken laurdenaren hasiera arte (53-49). Pantzarrek laurdena ireki zuen, baina gero bisitariek 0-12ko partziala lortu zuen (55-61). Eta 65-67ko emaitzarekin, galiziarrek 0-7ekoa eskuratu zuen talde bilbotarretik garaipen batera kokatzeko.

LOINTEK GERNIKA 80 – PERFUMERÍAS AVENIDA 73

Jai handia Malosten. Lucas Fernandez-ek zuzendutako taldeak Perfumerias Avenidari irabazi dion lehen talde bihurtu zen. Garaipena lehen zati ikusgarrian oinarritu zen: 48-27. Gero, bisitarien erreakzioa 5 puntura hurbiltzeko (70-65), baina Laia Flores-en bi hirukok beharrezko lasaitasuna eman zuten poza harmailetan gainezkatu zezan.

GLOBALCAJA LA RODA 87 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 70

Bizkaiko taldea sailkapeneko erdiko postuetara jaitsi da porrot zabala Mantxako lurraldetan. Amorebietakoak aurretik atsedenaldian, bigarren laurden handiaren ondoren (13-24ko emaitza 43-45rako) eta 7 puntuko aldea izan zuten 25 minutuan (51-58). Baina 60-64tik 76-64ra pasatu zen eta Zornotzak bakarrik 6 puntu saskiratu zuen azken laurdenean.

HGB AUSARTA BARAKALDO 81 – ROBLES FORÇA LLEIDA 56

Barakaldoko taldeak porrotik gabe itxiko du 2023ko denboraldi berriaren lehen zatia. Asier Bilbaok zuzendutako neskek jada irabazi zuten datorren jardunaldiko partida eta 11-0eko balantzearekin iritsiko dira 2024ra. Larunbat honetan, nagusitasunaren erakustaldi berria lehen minututik (26-13), eta beharrezko azeleroia bigarren zatian (40-24).

BASKET ALMEDA 51 – IBAIZABAL 75

Galdakaoko taldeak bere bolada txarrari agur esan zion une aproposenean, salbaziorako borrokan egongo den talde baten kantxan. Talde bizkaitarra ihes egin zen atsedenaldia baino lehen (25-43) eta ez zen gelditu bigarren zatian, aberage garrantzitsua lortzeko Cornella de Llobregat-en.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 61 – FUNDACION BILBAO BASKET 76

Abenduaren zubia Fadurako derbiarekin itxi zen, eta bilbotarren hamargarren garaipenarekin, laugarren jarrian. Etxekoen hasierako 6-0ekoa eta 2-15koa bisitarientzat. Kolpe-truke bigarren laurdenera arte, noiz bilbotarrak ihes egin ziren (21-30). Bederatzi puntuko aldea atsedenaldian mantendu zen (39-48) eta 15era igo zen hirugarren laurdenaren erdialdean (41-56). Getxok ez zuen amore eman, baina aukerarik gabe.

VENTA DE BAÑOS 72 – CB SANTURTZI SK 69

Ezkerraldeko taldeak porrot mingarria jaso zuen, hiruko batekin azken jokaldian eta aurkari zuzen batean, sailkapeneko azken postuetan. Aurretik, bizkaitarrek 11 puntu berreskuratu zituzten (51-40), 3-13ko partzialari esker. Santurtzik berdinketa lortu zuen birritan, baina aurretik jartzea falta zitzaion eta bere aurkariak aprobetxatu zuen azken jokaldian denboraldiko lehen garaipena lortzeko.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 81 – SERVIGEST BURGOS 78

Asteazkenean jokatutako partida atzeratuan, bilbotarrek garaipen berri bat lortu zuten laugarren postuan finkatzeko. Garaipena eta Asier Garcia-ren ‘triple-doble’ zoragarria: 14 puntu, 11 errebote eta 22 asistentzia. Lehen zati bikaina (47-31) eta sufrimendu azken txanpan, burgostarrek 75nako berdinketa lortu baitzuten. Avendañok lau punturekin lasaitu zuen eta bisitarien azken hirukoa ez zen sartu.