EUSKAL LIGAK: Kurtsoa hasi da 11 talde bizkaitarrekin

ARGAZKIA: @unaisleep

NESKEN JUNIOR

Hiru talde bizkaitarrekin, nesken junior mailak lehen jardunaldiko emaitza parekatuenak eskaini zuten.

Barakaldo Basketek Lointek Gernikari irabazi zion derbian, 54-50eko emaitzarekin. Aldaketaz beteriko partida, hirugarren laurdenera arte. Une horretan, etxekoak ihes egin ziren 13-0eko partzialari esker. Bisitariek erreakzionatu zuten 2-12koarekin, 47nako berdinketa lortzeko. Baina barakaldotarrek partidari epaia eman zioten 7-0ekoarekin.

Zarauzen, Loiola Indautxuk porrota jaso zuen, 41-39, Barakaldon jokatutakoaren oso antzeko neurketan. Bilbotarrek agintea hartu zuten azken laurdenean, 0-8ko partzialari esker, baina ezin izan zuten saskiratu azken hiru minutuetan eta gipuzkoarren markagailuari buelta eman zioten 6-0eko partzialarekin.

MUTILEN JUNIOR

Hiru talde bilbotar mutilen junior mailako lehen fasean.

Denboraldia hasi zen derbiarekin Jesuitas Ikastetxean. Fundación Bilbao Basketek erraz irabazi zion (60-112) Loiola Indautxuri. Manu Morenoren mutilek partida erabakita utzi zuen lehen laurden ikusgarriari esker (14-39).

Eta La Kasilla pabilioian, Centro de Estudios Mikeldik porrota jaso zuen Axa Amurrioren aurrean (62-89). Bilbotarrek lehen laurden ona jokatu zuten (21-20), baina arabarrek 1-23ko partziala lortu zuten bigarren zatiko hasieran, etxekoei aukerarik gabe utziz.

MUTILEN KADETE

Gure hiru taldeek ahalik eta garaipen gehien lortu zituzten lehen jardunaldian.

Barakaldo Basket kurtsoa hasi zen garaipen garrantzitsu batekin Atletico San Sebastián-en kantxan (72-78). Bizkaiatarrak ihes egin ziren lehen laurden ikusgarriari esker (8-23) eta beti aurretik mantendu ziren. Donostiarrak pare bat aldiz hurbildu ziren 6 puntura, baina arriskua ez zen gero eta handiagoa izan.

Landakon, derbian, logika bete zen Fundación Bilbao Basket Fundazioaren garaipenarekin (49-83). Berdintasuna lehen minutuetan eta bisitarien 0-12ekoa partidari epaia emateko bigarren zatiko hasieran (21-45).

NESKEN KADETE

Bi talde bizkaitarrak lehen fasean eta derbi lehen jardunaldian.ç

Maloste, Lointek Gernikak garaipen zabala lortu zuen La Salle Bilbaoren aurka (63-37). Amagoia Rekeroren nesken etxekoen bultzadari eutsi egin zioten lehen zatian (36-26ko emaitza hirugarren laurdenean), baina gero Gaizka Bareak zuzendutako neskek 18-5ko partziala eskuratu zuten denboraldiko lehen garaipena ixteko.