EUSKAL LIGAK: Bizkaitarrek garaipen bikoitza lortu dute Junior ligan

(Argazkia: Javi Zurbano/ESF) [box]Joan den asteburuan berriro ekin zitzaion lehiari Euskal Ligetan, eta zenbait neurketa izan ziren Bizkaiko taldeekin lehian. Horien balantze orokorra positiboa izan zen: garaipen bikoitza Junior mailan, garaipena Lointek Gernikan eta Bilbao Basketen Fundazioan; aldiz, Bizkai Esne Ibaizabal eta Lointek Gernikaren arteko Kadete derbian, senibatuak ez ziren izan, eta Mikelia eta Centro sendi gizonezkoetan liderrak izan ziren.[/box]

JUNIOR EMAKUMEZKOAK

Lointek Gernikak 64 eta 59 gainditu zuen Araski Arabako Elektro, lehen zatiko azken txanpan bisitariek ondo jokatu zutelako (12-17, 10. minutua), baina defentsako lan onak Araski lehortu zuen, eta tarte horretan jaurtiketa libreak izan ziren saskiratze iturri nagusia. Bi taldeek ez zutela arazorik izan salatu zuten, baina gernikarrek panpinak berotu zituzten atsedenaldiaren ostean eta azken laurdenean 4 hiruko kateatu zituzten markagailuan sartzeko (56-45, 33 ‘). Ondo administratu zuen errenta Lointekek Oriorekin, aurkariaren azken oldea konpentsatuz.

JUNIOR GIZONEZKOAK

Bilbao Basketek garaipen erosoa lortu du Casillan (83-70). 14-5eko emaitzarekin hasi zen Bilboko taldea eta hortik aurrera Ibon Lopez de Letonaren taldea izan zen jaun eta jabe. Atzean zuten nagusitasun fisikoaz baliatuz, bizkaitarrek kanpoaldeko jaurtiketa egitea erabaki zuten, baina egoera horren gaineko defentsa hobeto egokitu zenean eta bisitarien eraginkortasuna jaitsi zenean, bilbotarren aldeko errenta atsedenaldiaren 49-31ra arte luzatu zen. Liklikadzeren protagonismoa izan arren, Chaconek Tojuri eutsi zion, azken laurdenean markagailua makillatu baitzuen.

KADETE EMAKUMEZKOAK

Bizkaiko derbia lehiaketari berrekitean. Bizkai Esnea Ibaizabalen eta Lointek Gernikaren arteko derbia hartu zuen Urretak. Mikel Retolazarenak gehiago hasi ziren (7-14, 5. min), baina Ibaizabal bi hiruko sartu zenean aldea murriztu zuen, 20-21 (15. min). Urienek gidatuta, Lointek berrarmatzea egokitu zitzaion, baina partida azken laurdenari aurre egiteko txandakako jokoa izango zen (42-45). Talde gernikarrak abantaila hartu zuen, galdakaoztarrek murriztu ezin izan zuten koltxoi bat emango zioten hiru akzio onekin.

Talde bizkaitarra protagonista zuen beste topaketa bat Mikeldi USK Ikastegia izan zen Mondragon Unibertsitatearen aurka. Bilbotarrek liderra hartu dute eta aurre egin diote atsedenaldira arte (30-38). Bigarren zatian, Recioren mutilek 12 jaurtiketa libre egin zituzten, eta, horri esker, azken laurdenera dena erabakita iritsi zen. Azken txanpan Unamuno, oso laburra, galduta iritsi zen. Azkenean, 52-87.

KADETE GIZONEZKOA

Bilbao Basket Fundazioaren eta Santurtziren arteko derbia atzeratu egin behar izan zenez, partida bakarra jokatu zen bizkaitarren zigiluarekin, eta, hain zuzen ere, ez zen lehia erraza izan. Mikeldi Ikasketa Zentroak 5+11 Fundazioa bisitatzen zuen eta baskoniarrek martxa bat gehiago zutela erakutsi zuten. Hasierako jauziaren ostean 10-0ekoa izan zen arren, Mikeldi Ikastegiak Cantel eta Uriarterekin batera sartu ziren erasoetan. Hala ere, 16-10etik 48-18ra pasa zen eta hor ez zen aukerarik izan Baskoniak garaipena lortzeko, gainera, erritmoa ez zen apur bat ere jaitsi (104-48).