ELITE: Asier Garciak urtea bonbazia handia itxi du

2022ko azken asteburua gure Elite talde askorentzat. Eta izen propio bat: Asier Garcia. Bidaideak Bilbao BSR-eko jokalaria kantxara itzuli zen era ikusgarriaz: 29 puntu, 8 errebote, 14 asistentzia eta 46ko balorazioa.

BAXI MANRESA 76 – SURNE BILBAO BASKET 86

Bilboko taldeak Errege Kopa jokatu nahi du. Pasaden igandean Miribillan jasotako porrotaren ondoren, Monbus Obradoiroren aurrean, Jaume Ponsarnauren mutilek bere ordaina hartu zuten Manresa, konbentzitzeko moduko garaipen batekin, bigarren laurden handiari esker (38-50ko emaitza atsedenaldian). Etxeko erreakzioa hirugarrenean iritis zen, baina bizkaitarrek defentsa ona erakutsi zuten azken txanpan partida irabazteko.

LOINTEK GERNIKA 59 – CASADEMONT ZARAGOZA 63

Igande goizean, Anna Montañanaren neskek galdu egin zuten, kontrolatuta zeukaten partida batean. Hirugarren laurden onari esker, bizkaitarrak 10 puntu aurretik (44-34). Eta 8 puntuko aldea zuten (53-45) zazpi minuturen faltan. Bisitariek buelta eman zioten, 2-11koarekin, baina Lointek Gernikak erreakzionatu zuen (59-56 1:30ra). Casademont Zaragozak partida itxi zuen 7 puntu libre marratik.

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 71 – REAL CANOE NC 79

Bigarren porrot jarraian talde bizkaitarrentzat Larrean. Ligako 11. jardunaldian, Mikel Garitaonandiaren mutilek galdu egin zuen azken postuetan zegoen Madrileko taldearen aurka. Lehen zati parekatuaren ondoren, hiriburutarrak ihes egin ziren (53-60) eta etxekoen bultzadari eutsi zioten (63-64), partidari epaia eman aurretik, 0-9ko partzialarekin.

HGB AUSARTA BARAKALDO 68 – HIERROS DÍAZ MIRALVALLE 72

Luzapenean, Barakaldoko taldeak hirugarren porrot jarraian jaso zuen, igoera lortzeko hautagai baten aurka. Manu Morenoren emakumeak garaipenera hurbildu ziren 16-4ko partzialari esker azken laurdenean (62-56), baina ez zuten saskiratu amaierara arte. Luzapenean, beti atzetik etxekoak, porrota jasotzeko.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 86 – RAISAN PAS PIELAGOS 68

Berriro etxean, Mikel Torreren ikasleek bere irudirik onean erakutsi zuten zortzigarren garaipena lortzeko eta sailkapeneko bigarren postuan mantentzeko. Bilbotarrek eraso erritmo handi jarri zuren (71 puntu hiru laurdenetan) eta ihes egin ziren 16-0eko partzialari esker, lehen zatiaren amaiera eta bigarrenaren hasieraren artean.

GRUPO INMAPA FILIPENSES 73 – EREAGA CLINICA DENTAL GETXO SASKI 76

Joan-etorriko partida batean, Imanol Adanenek garaipena eskuratu zuten Palentzian. Neurketaren hasiera ezinhobea izan zeb: 4-22ko emaitza zazpi minututan. Baina zortzi minutu geroago, etxekoek partidari buelta eman zioten (30-29). Bisitarien aireratze berria (53-63) eta gaztelakoek berriro gertu (68-69). Nahuel del Valek partida erabaki zuen libre marratik.

CB SANTURTZI SK 74 – CANTBASKET 04 76

Bigarren porrot jarraian talde bizkaitarrarentzat etxean. Moreek atzetik joan behan izan zuten bigarren laurdenetik eta 13 puntugatik galtzen ziren 23. minutuan (37-50). 12-0koarekin hurbildu ziren eta buelta eman ahal zioten azken laurdenaren hasieran (63-61). Kutx ala pil bukaera eta garaipena lortzeko azken bi jaurtiketak ez ziren sartu.

MONDRAGON UNIBERTSITATEA 73 – TABIRAKO BAQUÉ 62

Laugarren porrot jarraian Durangoko taldearentzat. Eta pasaden jardunaldietan gertatu zen bezala, zoritxarrez, partida erabakita zegoen lehen minutuetatik. Iturripen, bizkaitarrek 19 puntugatik galtzen joan ziren bigarren laurdenaren lehen jokaldian. Bizkaitarrak 10 puntura hurbildu ziren, baina ez zuten partida irabazteko aukerarik izan.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 88 – ECONY GRAN CANARIA 79

Bilbotarrek urteari agur esan zioten garaipen batekin, sailkapeneko laugarren postuan mantentzeko, 7-3ko balantzearekin. Txurdinagan, oso partida parekatuan, bizkaitarrek bigarren zatian bizkortu zuten, Asier Garcia estratosferikorekin: 29 puntu (1512 jaurtiketan), 8 errebote, 14 asistentzia eta 46ko balorazioa.