ELITE: BI garaipen Lointek Gernikarentzat eta Barakaldok geldiezina jarraitzen du

ARGAZKIA: María Mentxaka / Gernika KESB

Lucas Fernandez-en neskek garaipen guztiak lortu zuen aste honetan eta sailkapeneko laugarren postura igo dira. Eta Ezkerraldeko taldea lider sendoa da: 8 partida, 8 garaipen, azkena etxetik kanpo eta 36 puntugatik. Gainera, Surne Bilbao Basketek porrot mingarria jaso zuen Badalonan, azken segunduan.

JOVENTUT 81 – SURNE BILBAO BASKET 78

Bere kanpotik Andres Felizek saskiratutako hiruo batek, partidaren azken jokaldian, talde bilbotarrari bosgarren porrot jarraian zigortu zion. Jaume Ponsarnaurenek zazpi puntuko aldea izan zuten minutu baten faltan, baina bi libre huts egin zituzten eta bi eraso errebote eman zieten etxekoei. Irabazteko jaurtiketa izan zuen Kullamaek, baina ez zen sartu eta Felizek zoriontsu egin zituen zale badalondarrak.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 78 – CADI LA SEU 64

Aste bikaina itxi zuen talde bizkaitarrak Malosten. Ostegunean Bembibren lortutako garaipenaren ondoren, Lucas Fernandezek zuzendutako neskek garaipen berri bat lortu zuen, laugarren postura igotzeko. Talde kataluniarrak etxekoen lehen bultzadari (24-12tik 26-24ra) eta bigarrenari (46-36tik 46-43ra) eutsi egin zion. Baina hirugarren erabatekoa izan zen, 20-5eko partzialarekin (71-51).

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 78 – BUENO ARENAS ALBACETE BASKET 82

Mikel Garitaonandiaren mutilek bere bolada onari agur esan zioten Larrean, seigarren postura eramaten dituen porrotarekin, 4-4ko balantzearekin. Bizkaitarrek 9 puntuko aldea izan zuten azken laurdenaren lehen jokaldian (73-64), baina ia 7 minutu saskiratu gabe egon ziren (75-72). Gero, 78nako berdinketarekin, Marinek saski erabakigarria lortu zuen eta bisitarien defentsak hurrengo etxekoen erasoa gelditu zuen.

PORT MANAGEMENT CB ANDRATX 51 – HGB AUSARTA BARAKALDO 87

Barakaldoko taldeak berriro partida bikaina jokatu zuen, Emakumezkoen Liga 2ko B multzoaren lehen postuan jarraitzeko, porrotik gabe. Balear Uharteetan, Asier Bilbaoren neskek partida erabakita utzi zuten atsedenaldian (29-55). Eta gero, ez zuten gelditu, garaipena lortuz azken bi laurdenetan.

IBAIZABAL 55 – DOMUSA TEKNIK ISB 68

Bosgarren porrot jarraian talde bizkaitarrentzat, oso gaizki hasi zen partida batean (0-14 eta 3-22). Gero, etxekoek erreakzionatu zuen pixkanaka eta 3 puntura hurbildu ziren, hirugarren laurdenean (39-42), baina bisitariak berriro ihes egin ziren 0-9koarekin. Epaileek etxeko entrenatzailea bota zuten 5 segunduren faltan.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET FUNDAZIOA 82 – CONSTRUCCIONES GONZALO CRESPO PAS-PIELAGOS 67

Garaipeneko bidera itzuli ziren Mikel Torrek zuzendutako mutilak, Artxandan, eta bigarren postura igo dira, LBC Cocinas.com taldearekin berdinduta. Errioxarrak liderrak dira 3 puntugatik. Bilbotarrek azken laurdenera arte itxaron behar dute ihes egiteko: 11-2ko partziala, lau minututan, eta 12 puntuko aldea (65-53).

GETXO SASKIBALOI TALDEA 75 – ULACIA ZKE 80

Luzapenean porrota jaso zuten Imanol Adanen mutilek, bolada onean dagoen aurkari baten aurrean (3 garaipen jarraian), eta aukera handia desaprobetxatu ondoren. Etxekoek 8 puntuko aldea izan zuten (67-59) hiru minuturen faltan, baina bisitariek 69nako berdinketa lortu zuten. Luzapenean, gipuzkoarrek garaipena eskuratu zuten 0-9ko partzialarekin.

CB SANTURTZI SK 66 – GRUPO DE SANTIAGO 74

Zazpigarren porrot jarraian Ezkerraldeko taldearentzat eta azken aurreko postua sailkapenean. Ezezko emaitza berriro era mingarriaz iritsi zen, etxekoek 7 puntuko aldea izan ondoren hirugarren laurdenean (55-48). Gero, bisitarien 2-12ko partziala. Eta 66-69ko emaitzarekin, etxekoek ez zuten saskiratu azken 4 minutuetan.