ÉLITE: EBA Ligak asteburua salbatu du

EUSKAL KOPA EBA: Getxo SBT, txapeldun!

[box]Gure taldeek lor zitezkeen hiru garaipenak lortu zituzten, Faduran derbia baitzegoen, Getxo eta Santurtziren artean. Gainera, HGB Ausarta Barakaldoren neskek hirugarren garaipen jarraian eskuratu zuen Almerian eta LF2-ko A multzoaren hirugarren postuan daude.[/box]

RIO BREOGÁN 86 – SURNE BILBAO 70

Bilboko taldeak bigarren porrot jarraian jaso zuen liga, berriro salbazioren borrokarako aurkari zuzen baten aurka. Oso laster okertu zen partida bizkaitarrentzat: 23-10eko emaitza lehen laurdenaren amaieran. Hortik aurrera, Jaume Ponsaurenak beti atzetik, partidari buelta emateko aukerarik gabe.

EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE PDM 78 – LOINTEK GERNIKA 71

Gernikako taldeak ere bere bigarren porrot jarraian jaso zuen, Vitorian galdutako partidaren ondoren. Leonen, Lointek Gernikak hasiera bikaina erakutsi zuen (10-21), baina etxekoek erreakzionatu zuen atsedenaldia aurretik (36-37). Bembibre ihes egin zen (57-48), 12-2ko partzialari esker, eta bizkaitarrek 68nako berdinketa lortu zuten, 4 minuturen falta. Bakarrik aurretik jartzea falta zitzaien gernikarrei eta Silvak partida erabaki zuten hiruko marratik (75-70).

DAMEX UDEA ALGECIRAS 72 – TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 63

Amorebietako taldearen bolada ona bukatu zen Algezirasen. Etxekoen 13-1eko partziala bigarren laurdenaren erdialdean, 8 puntuko aldea lortzeko (36-28). Eta 10rera iritsi zen hirugarrenean, baina Zornotzak neurketari buelta eman zion 0-11ko partzialarekin. Minutu klabeetan, andaluziarrak nagusitu ziren, aukerarik gabe utziz bizkaitarrei.

INGENIA SOLAR ENERGY COSTA DE ALMERÍA 57 – HGB AUSARTA BARAKALDO EST 67

Manu Morenoren neskek era ikusgarria hasi dute denboraldia. Almerian, Ezkerraldeko taldeak hirugarren garaipen jarraian erdietsi zuten, hasieratik amaierara kontrolatutako partidan. Barakaldokoak 13 puntuko aldearekin sartu ziren azken bost minutuetan sailkapenaren hirugarren postura igotzeko, 3-1eko balantzearekin.

GRUPO INMAPA FILIPENSES 67 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 77

Mikel Torreren mutilak koliderrak dira, Palentzian lortutako garaipen erosoaren ondoren. Denboraldiko hirugarrena iritsi zen erdiko bi laurden zoragarriei esker. 20 minutu horietan, bilbotarrek 51-29ko emaitza lortu zuten, arazorik gabe iristeko partidako amaierara arte.

TABIRAKO BAQUÉ 88 – CLINICA SUR-ASPASIA REAL VALLADOLID BALONCESTO 76

Durangarrek bere indarra erakutsi zuten Landakon, non bigarren garaipena lortu baitute. Hasiera ikusgarria Xabier Chicoren taldearentzat (17-4), eta gero, bisitarien bultzadei eusten jakin zuten (43-38, hirugarren laurdenaren lehen jokaldian). Abisu horren ondoren, lasaitasun erabatekoa bizkaitarrentzat.

EREGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 69 – SANTURTZI SK 64

Derbi Faduran eta garaipena hantxe geratu zen. Denboraldiko lehen garaipena etxean Imanol Adan-en mutilentzat, hirugarren porrota Gotzon Arrietaren gizonentzat, oraindik garaipenik gabe. Etxekoak beti aurretik lehen zatian (38-27) eta bisitarien erreakzioa bigarrenean, nahiz eta moreek ezin izan zuten aurretik jarri (58-57). Momentu honetan, Nahuel Del Val-en hirukoa eta Asier Gonzalez-en 4 puntu partida erabakitzeko.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 88 – MIDEBA EXTREMADURA 71

Denboraldiko lehen porrotaren ondoren, bilbotarrak Txurdinara itzuli zen, garaipena lortzeko. Lehen zati parekatuaren ostean (36-31), Adrian Yañez-en mutilak ohitu egin zen eraso arloan, bere aurkariari aukerarik gabe uzteko (7 jokalarirekin jokatu zuen partida). Jokatutako lehen lau jardunaldiren ondoren, bilbotarrek 3-1eko balantzea dute.