ÉLITE: Garaipen guztiak EBA ligan

FEB lehiaketetako brontzezko mailan, gure lau taldeek garaipena lortu dute lehen itzuliaren azken jardunaldian, poz handia emanez saskibaloi bizkaitarrari. Gure beste taldeek porrota jaso dute kanpoan jokatutako partidetan.

BASQUET GIRONA 84 – SURNE BILBAO BASKET 59

Denboraldiko partidarik txarrena sortu zuten bilbotarrek, unerik txarrenean. Porrot argia Girona, hirugarren laurdenean erabakitako partida batean (62-42). Jardunaldi bat geratzen da lehen itzulia amaitzeko eta Errege Kopan aritu nahi badute, bizkaitarrek Palau Blaugranan irabazi beharko dute (eta Valentziaren porrota itxaron).

PERFUMERÍAS AVENIDA 73 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 54

Anna Montañanak zuzendutako taldeak bigarren porrot jarraian jaso zuten. Bizkaiatarrek aurpegian eman zioten atsedenaldira arte (33-30ko emaitza). Bigarren zatian, etxekoen defentsa nagusitu zen Avenida bultzatzeko, Roberto Iñiguez azken partida Salamankako aulkian.

ZAMORA ENAMORA 90 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 84

Asteazkenean lortutako garaipenaren ondoren, Enerparking Basket Navarraren aurrean (78-70), Mikel Garitaonandiaren mutilen bigarren itzuliaren bigarren porrota jaso zuten. Bizkaitarrak beti atzetik, baina azken laurdena hasi zuten 3 puntura hurbiltzen (69-66). Une honetan, 9-2ko partziala jaso zuten, bost minututan, garaipena eskuratzeko aukerarik gabe geratzeko.

TIRSO INCENTRO 68 – HGB AUSARTA BARAKALDO 67

Porrot mingarria Ezkerraldeko taldearentzat, Alberto Cearen itzuleran. Barakaldokoek bost porrot jarraian metatzen dituzte, 27. minutura arte nagusitu ziren partida baten ondoren (48-57). Gero, etxekoen 11-2ko partziala eta amaiera parekatua, non bizkaitarren azken hirukoa ez zen sartu.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 87 – GRUPO DE SANTIAGO 70

Mikel Torreren mutilak bigarren postuan mantentzen dira, La Casillan lortutako garaipen zabal baten ondoren, bigarren zati handiari esker. Hirugarren laurdenaren lehen jokaldiaren 40-39tik 56-44ra pasatu zen, seis minutu geroago. Eta gero, 78-54ko emaitza amaitzeko bost minuturen faltan.

MEGACALZADO ARDOI 63 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 69

Imanol Adan zuzendutako taldea hirugarren postura igo da, laugarren garaipen jarraian lortu ondoren, partidaren azken txanpan sortutako erremontada bikainari esker. Eskuinaldekoak 10 puntugatik galtzen zihoazen (53-43) 28. minutuan, baina buelta eman zioten 0-13koarekin. Eta 60nako berdinketarekin, 0-7ko partzialak garaipena bidali zuen Fadurara.

CB SANTURTZI SK 71 – RAISAN PAS PIELAGOS 62

Bere bolada txarrari agur esan zioten moreek, aurkari zuzen baten kontran, bigarren zati handiaren ondoren. Atsedenaldian, 30-33ko emaitza eta hasierako 12-1eko partziala. Kantabriarren erreakzioa eta partida berriro berdinduta. Baina Gotzon Arrietaren gizonak oso ondo moldatu ziren azken minutuetan.

RESTAURANTE LOS ARCOS CB SOLARES 72 – TABIRAKO BAQUÉ 85

Bost porrot ondoren, Xabier Chicorenek garaipenaren zaporeaz gozatu zuten. Eta behar bezala egin zuten, kurtsoaren etxetik kanpo lehen garaipenarekin. Oso partida berdinduta 29 minutura arte (53-53), noiz bizkaitarren lehen kolpea iritsi zen, 0-10koarekin. Etxekoen erreakzia (66-69) eta 0-9koa, oso beharrezko garaipena lortzeko.

BSR AMIAB ALBACETE 73 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 59

Gurpil aulkiko liga itzuli zen, Gabonetako geldialdiaren ondoren, eta Bidaideak Bilbao BSR ez zuen aukerarik izan, txapelketako porrotik gabeko talde bakarraren kantxan. Mantxatarrak ihes egin ziren bigarren laurdenean eta 22 puntuko aldea izan zuten hirugarrenean, partida erabakita utziz.