ELITE: Getxok Kabiezes menderatu zuen, 3-24ko partzialarekin hirugarren laurdenean

DREAMLAND GRAN CANARIA 83 – SURNE BILBAO BASKET 75

Jaume Ponsarnauk zuzendutako taldeak partida bikaina pikutara bota zuen azken bost minutuetan. Bilbotarrek bere aurkaria nagusitu zuen lehen hiru laurdenetan eta 11 puntuko aldeaz gozatu zuten (51-62). Baina une klabean, gauez egin zen: bakarrik puntu bat azken txanpan eta etxekoen erremontada, 14-1eko partzialarekin garaipena eskuratzeko.

SPAR GRAN CANARIA 55 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 68

Lucas Fernandez-en neskek garaipena lortu zuten Kanariar irletan, partidaren azken txanpa ikusgarriari esker. Bizkaitarrak atzetik ia 30 minututan, zortzi puntugatik galtzen hirugarren laurdenean (45-37). Une honetan, 1-21ko partzial zoragarria buelta emateko eta markagailuan ihes egiteko. 8-4ko balantzea Gernikako taldearentzat, bosgarren postuan.

MELILLA 77 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 75

Bigarren porrot jarraian Mikel Garitaonandiaren mutilentzat, sailkapeneko bederatzigarren postura jaisten direnak. Etxekoek 10 puntuko aldea izan zuten bigarren zatiko hasieran (43-33), baina Zornotza aurretik jarri zen 0-10ekoarekin (57-59), azken laurdenaren hasieran. Amaiera arte, oso partida parekatua eta berdinketa asko, azkena 75-75ko emaitzarekin. Etxekoek garaipena harrapatu zuten libre marratik.

IBAIZABAL 55 – UNILEVER VILADECANS 59

Talde bizkaitarrak ezin izan zion jarraitasuna eman pasaden jardunaldian lortutako garaipen garrantzitsuari eta galdu egin zuen Urretan, neurketaren azken txanpan trabatu ondoren. Oso partida parekatua eta 45-46ko emaitza azken laurdenaren hasieran. Ibaizabal bi puntu besterik ez saskiratu zituen lehen bost minutuetan (47-56) eta 3 puntura hurbildu arren (53-56), beste bi minutuko itzalaldiak aukerark gabe utzi zion.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET FUNDAZIOA 78 – REDLINE MEKANIKA TAKE 55

Bosgarren garaipen jarrain talde bilbotarrentzat, bigarren postuan mantentzeko, liderra den LBC Cocinas.com taldearekin berdinduta. Mikel Torreren mutilek partida erabakita utzi zuten atsedenaldian, 41-22ko emaitzarekin. Bigarren zatian, ez zuten intentsitatea jaitsi eta 30 puntuko aldea izan zuten (61-31).

CB SANTURTZI SK 60 – GETXO SB 73

Bigarren derbi jarraian eta bigarren bisitarien garaipena. Kabiezes kiroldegian jokatutako partidan hirugarren laurdenean erabakai zen. Etxekoen 35-26ko emaitzatik, lehen zati onaren ondoren, 35-44ra pasatu zen, 0-18koarekin. Partziala 3-24ra luzatu zen laurdenaren amaiera arte eta 7-34ra, 35. minutuan.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 78 – FUNDACIÓN ALIADOS 65

Laugarren garaipen jarraian talde bilbotarrentzat, hirugarren postura igo dena. Neurketa erabaki zen laurden bakoitietan: 44-28ko partziala etxekoentzat. Bidaideak laurden bikoitiak galdu zituen, baina arazorik gabe garaipenean. Bakarrik sei jokalarirekin, Asier Garciari bakarrik asistentzia bat falta zitzaion beste ‘triple-doble’ lortzeko.