ÉLITE: Santurtzik garaipen garrantzitsua harrapatu du Landakon

Jardunaldiko derbian, Ezkerraldeko taldeak Durango menderatu zuen eta, gainera, aberagea mantendu zuen. Asteburu honetan ez genuen Emakumezkoen Ligarik izan eta ACB txapelketan, Surne Bilbao Basketek geldialdi lasaiaz gozatuko du. Eta Teknei Bizkaia Zornotzak hirugarrena jarraian eskuratu zuen.

SURNE BILBAO BASKET 90 – COVIRÁN GRANADA 73

Bilboko taldeak garaipena lortu zuen Kopako geldiaren aurretik eta lasaitasunarekin biziko ditu hurrengo hiru asteak. Bizkaitarrek sei garaipeneko aldea dute azken postuetan dagoen taldeekiko. Miribillan, garrantzi handiko partidan, Jaume Ponsarnaurenak aurretik lehen zatian (42-34) eta bisitarien erremontadaren ondoren (50-51), 19-4ko partziala partida erabakita uzteko, Smith, Whitey eta Reyes-en jokaera handiekin.

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 78 – DECOLOR FUNDACION GLOBALCAJA LA RODA

Mendebaldeko konferentziaren hirugarren postuari gogor heldu diote Mikel Garitaonandiaren mutilek, Larrean hirugarren garaipen jarraian lortu ondoren. Partida hasieratik erabakita geratu zen: 15-2ko partziala 7 minututan, 24-8 bederatzigarrenean eta 44-20ko emaitza atsedenaldiaren bi minutu aurretik, 12-0eko partzialaren ondoren.

MAGECTIAS CONTRA VIOLENCIA GENERO 62 – HGB AUSARTA BARAKALDO 56

Aitzitik, Alberto Cearen neskek hirugarren porrot jarraian jaso zuten, zortzigarrena azken bederatzi partidetan. Kanariar irletan, bizkaitarrak aurretik atsedenaldian (29-30). Gero, etxekoen 9-0ekoa partidari buelta emateko (38-33) eta 6-0ekoa ihes egiteko (46-37). Bizkaitarrek erreakzionatu zuten eta berriro aurretik (53-54). Baina Ezkerraldekoek ezin zuten saskiratu bost minututan eta aukerarik gabe geratu ziren.

TABIRAKO BAQUÉ 71 – CB SANTURTZI 80

Gotzon Arrietaren mutilek oso garaipen garrantzitsua eskuratu zuen Landakon, bi partidako aldea (eta aberage) izateko Xabier Chicoren taldearekiko. Aurreikusi bezala, oso neurketa parekatua Durangon, alternantzia jarraituekin eta une klabea azken laurdenaren hasieran iritsi zen: bisitarien hiru hiruko jarraian 7 puntuko aldea izateko (61-68). Sei minutu geratzen ziren eta Tabirakok ez zuen amore eman, baina moreak aurretik amaierara arte.

EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 64 – CANTBASKET04 68

Eskuinaldeko taldearen bolada bikaina amaitu zen Faduran. Etxekoek hasiera kaskarra sortu zuten (4-18) eta beti atzetik joan behar izan zuten. Pixkanaka pixkanaka hurbildu ziren (40-42), baina 0-11ekoa jaso zuten. Getxok saiatzen jarraitu zuen (55-57), baina beste 0-5eko partzialak partidari epaia eman zion.

RESTAURANTE LOS ARCOS CB SOLARES 78 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 81

Mikel Torrek zuzendutako taldeak bere bolada txarrari agur esan zion Kantabrian, aldaketa askoko neurketa batean. Bilbotarrak aurretik 20-29eko emaitzarekin, bigarren laurdenaren hasieran, eta 41-38 atsedenaldian. Hortik aurrera, berdintasun handia eta etxekoek aukera bikaina izan zuten (76-70). Une honetan, bilbotarren 0-8ekoa eta kantabriarrek bi libre huts egin zituzten.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 68 – UCAM MURCIA BSR 59

Champions Cup txapelketako final laurdenetarako txartela lortu ondoren, bilbotarrak berriro Txurdinagan, liga jokatzeko. Eta bizkaitarrek garaipen ona eskuratu zuten laugarren postuan mantentzeko.
12/02/2023 Tabirako Baqué - Santurtzi (EBA)