ELITE: Surne Bilbao Basket-ek gozatzen jarraitu du Miribillan

ELITE: Surne Bilbao Basket sigue disfrutando en Miribilla

ARGAZKIA: acb Photo – A Arrizabalaga

SURNE BILBAO BASKET 92 – JOVENTUT 71

Talde bizkaitarrak aste bikaina itxi zuen Miribillan. FIBA Eurocup txapelketako finalerdietarako txartela lortu ondoren, 19 puntu erremontatzen, Jaume Ponsarnaurenek denboraldiko hamargarren garaipena eskuratu zuten, 27 asistentzia banatu zituzten neurketa batean. Bilbotarrek azken laurden handia eskaini zieten zaleei, 26-13ko emaitzarekin.

LOINTEK GERNIKA 63 – HOZONO GLOBAL JAIRIS 69

Lucas Fernandez-en neskak Huelban jokatuko den Erreginaren Kopara iritsiko dira porrot gogorrarekin etxean. Playofferako postua arriskuan dago orain, bizkaitarrak orain zortzigarren postuan daude, bederatzigarren sailkatuarekin berdintuta. Neurketaren klabea azken txanpan egon zen, 4-13ko partzialarekin.

CIUDAD DE HUELVA GESTIA 94 – TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 102

Bigarren garaipen jarraian Mikel Garitaonandiaren mutilentzat, laugarren postua ia ziurtatzeko. Huelban, bizkaitarrak ihes egin ziren hirugarren laurdenean, 9-24ko partzialarekin (55-65) eta etxekoen bultzadari eutsi egin zioten azken laurdenaren hasieran (71-77).

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 79 – BOSONIT UNIBASKET 69

22-0eko balantzea Barakaldoko taldearentzat, Lasesarren irudi handia eskaini zuen aurkari baten aurrean. Liderra aurretik joan zen lehen minutuetatik, ohiko sendotasunarekin, baina bisitariek ez zuten amore eman eta 6 puntura hurbildu ziren hirugarren laurdenean (49-43). Arazorik ez izateko, etxekoek 9-1ekoa lortu zuten.

ITESAL FEMENINO ALCORCÓN 72 – IBAIZABAL 59

Bigarren laurdenean gertatu zen 28-9ko partzialak aukerarik gabe utzi zion Ibaizabal-I, Alcorconen. Aurretik, bizkaitarrak aurretik (17-19). Eta gero, 5 puntura hurbildu ziren (56-51), baina ezin izan zuten erremontada bete. Hurrengo jardunaldian, neurketa garrantzitsua azkenaurreko postuan dagoen Basket Almedaren aurka.

PROMOS.ES BALONCESTO VENTA DE BAÑOS 61 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 83

Pronostikoak bete ziren eta liderrak ez zuten arazorik izan kolistaren kantxan. Hogei garaipeneko aldea bi taldeen artean eta bilbotarrek ez zioten aukerarik eman ezusteari lehen minututik (13-22 lehen laurdenaren amaieran). Hurrengo jardunaldian bilbotarrek Getxori irabazten zioten, lehen postua ziurtatuko dute.

REDLINE MEKANIKA TAKE 70 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 84

Getxoztarrek, hain zuzen ere, hirugarren garaipen jarraian lortu zuten Tolosan eta hirugarren postura hurbildu dira. Imanol Adanek zuzendutako mutilak aurretik hasieratik amaierara, arrisku-une bakar batekin (53-59 hirugarren laurdenean). Gero, 0-8ko partziala partida erabakita uzteko.

ULACIA ZKE 53 – CB SANTURTZI SK 50

Bosgarren porrot jarraian Ezkerraldeko taldearentzat, azken segundura arte aukerak izan zituen beste partida batean. Lehen zatia aurretik (25-30) eta lau puntuko aldea (44-48) lau minuturen faltan. Etxekoek buelta eman zioten 8-0ekoarekin eta Santurtzik lau libre huts egin zituen azken minutuan.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 75 – UCAM MURCIA 83

Bigarren sailkatuak garaipena harrapatu zuen Txurdinagan, luzapenean, oso partida parekatuaren ondoren. Zazpigarren garaipen jarraian bisitarientzat eta hirugarren porrota azken bost partidetan etxekoentzat, laugarren postuan mantentzen direnak.