ÉLITE: Teknei Zornotza Bizkaia bizirik iritsiko da Larreara texto euskera

Mikel Garitonandiaren mutilek igoerarako kanporaketakak hasi zituzten porrot batekin Cartagenan (65-63), 17 puntugatik galtzen joan ondoren atsedenaldian. Asteburu honetan Liga EBA itzuli zen: Ereaga Clínica Dentral Getxo Saskik eta Fundación Bilbao Basketek igoera fasea jokatuko dute eta Tabirako Baquek azken laun postuetan amaituko du denboraldia.

CARPLUS FUENLA 77 – SURNE BILBAO BASKET 71

Bizkaitarrek galdu zuten azken postuan dagoen taldearen kantxan, 19 porrot jarraian ostean. Hirugarren laurden kaskarra klabea izan zen (21-10) eta bilbotarrek 17 puntuko desabantaila izan zuten azken minutuetan. Jaume Ponsarnaurenek ez zuten 9. postura igotzeko aukera aprobetxatu.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 71 – DURAN MAQUINARIA ENSINO 73

Talde bizkaitarrak liga erregularra amaitu zuen porrot batekin, Maloste, baina bosgarren postua gorde zuten Gironaren garaipenari esker, La Seun. Etxekoek 8 puntuko aldea izan zuten azken laurdenaren hasieran (55-47), baina 26 puntu jaso zituzten. Ostegunean hasiko da playoffa. Joan-etorriko kanporaketa eta Lointek Gernika Bizkaiak Casademont Zaragozaren aurka jokatuko du.

ODILO FC CARTAGENA 65 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 63

Porrot batekin hasi zuten Igoera Fasea Mikel Garitaonandiaren gizonek, baina emaitza onarekin etorriko partidari begira. Bizkaitarrak 17 puntugatik galtzen joan ziren atsedenaldian, eta 11gatik 5 minuturen faltan. Erreakzio bikaina, Mendia eta Minlend-en eskutik. Larunbata jokatuko da bigarren partida, Larrean, 18:30etan.

RESTAURANTE LOS ARCOS CB SOLARES 63 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 74

Imanol Adan-en mutilek bigarren postua ziurtatu zuten (jada zuten igoera faserako txartela) Kantabrian. Etxekoek irabazi behar zuten eta indar handiarekin hasi zuten partida (15-9), baina sailkapeneko logika bete zen (30-40). Eta 44-49ko emaitzaren ondoren, bizkaitarren 0-11ko partziala behin betikotasunez ihes egiteko.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 74 – LBC COCINAS.COM 72

Bi asteko geldialdiaren ondoren, EBA Liga itzuli zen, azkenaurreko jardunaldiarekin. Eta Mikel Torreren mutilek liderrari irabazi zioten. Lehen sailkatua aurretik atsedenaldian (30-41), baina bilbotarrek buelta eman zioten, 8-0eko partzialarekin azken txanpan. Velascoren bi librek epaia eman zioten partidari. Garaipen honi esker, bilbotarrek Igoera Faserako txartela lortu dute.

CB SANTURTZI SK 81 – GIPUZKOA BASKET EASO 73

Ezer zegoen jokoan Mikel Trueba, bi taldeak sailkapeneko erdiko postuetan zeudelako. Denboraldiko hamalaugarren garaipena Gotzon Arrietaren mutilentzat, aurretik markagailuan lehen laurdenaren azken minutuetatik. Bizkaitarrek ez zuten arazorik izan garaipena lortzeko.

GRUPO INMAPA FILIPENSES 57 – TABIRAKO BAQUÉ 66

Talde bizkaitarrak garaipen garrantzitsua eskuratu zuen larunbatean, baina igandeko emaitzak ez zioten lagundu eta Xabier Chicoren mutilek azken lau postuetan amaituko dute denboraldia. Palentzian, beti aurretik durangarrak, Enaitz Errastik exekutatzailea gisa (23 puntu 26 minututan).

BIDAIDEAK BILBAO BSR 86 – FUNDACIÓN FDI LEGANÉS 53

Gurpil aulkiko liga ere amaitu zen asteburuan. Sailkapeneko hirugarren postua Bidaideak Bilboarentzat, garaipen zabalaren ondoren Txurdinagan, bigarren zati bikainari esker (51-19). Asier Garciak 44ko balorazioa lortu zuen (25-13-15) eta bizkaitarrak datozen erronka kontinentaletan pentsatzen ari dira.