ELITE: Urtea hasi da emaitza onekin

ELITE: El año arranca con grandes resultados

ARGAZKIA: acb Photo – A Arrizabalaga

SURNE BILBAO BASKET 74 – BAXI MANRESA 54

Palentzian jasotako porrotaren ondoren, talde bizkaitarrak garaipen bikaina eskuratu zuen lehen itzulia bukatzeko, Kopa jokatuko duen talde baten aurrean. Jaume Ponsarnauren mutilak beti aurretik, De Ridder-en partida bikainari esker (17 puntu eta 13 errebote), eta defentsa handiarekin. Ligako lehen fasearen amaieran, Surne Bilbao hamabigarren postuan dago, 7-10reko balantzearekin.

VALENCIA 72 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 59

Koparako txartela lortu ondoren, Celtaren kantxan, Lucas Fernandez-en neskek galdu egin zuten bolada onean dagoen liderraren pistan (9 garaipen jarraian). Baina bizkaitarrek partida bikaina eskaini zuten, 27-32ko emaitzarekin atsedenaldian, bigarren laurden ikusgarriaren ondoren (13-23). Bigarren zatian, 31-37tik 50-40ra pasatu zen eta Gernikako taldea aukerarik gabe geratu zen.

ZAMORA ENAMORA 65 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 81

Amorebietako taldeak garaipen zoragarria lortu zuen liderraren kantxan. Mikel Garitaonandiaren gizonen 3. garaipen jarraian eta bosgarren postura igo dira. Zamoran, lehen zati ikusgarria, 22 puntuko aldearekin (27-49). Gero, nahiz eta etxekoen erreakzioa, ez zen arazorik izan garaipen handiaz gozatzeko.

DOMUSA TEKNIK ISB 68 – HGB AUSARTA BARAKALDO EST 74

Urte berria, baina ezer ez da aldatu Ezkerraldeko taldearentzat. Asier Morenoren neskek hamabigarren garaipen jarraian lortu zuen eta lidertza ezin hobeki defendatu zuen Azpeitian. Eta gainera, erremontadarekin, atsedenaldiko 41-31ren ondoren. 47-41tik 49-56ra pasatu zen eta gero barakaldotarrek libre marratik asmatu zuten, etxeko taldea hurbildu zirenean (68-70).

AZULEJOS MONCAYO HELIOS 31 – IBAIZABAL 50

Galdakaoztarrek garaipen garrantzitsua lortu zuen azken sailkatuaren pistan. Zehaztugabetasun askotako partida batean (talde bakoitzak 20 posesio galdu zituen), bizkaitarrak bigarren laurdenean ihes egin ziren (13-25), etxekoen asmatze baxua aprobetxatuz. Bigarren zatian, bizkaitarrak bere aldea handiagotzen joan ziren aberage handia lortu arte aurkari zuzenarekin.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 88 – CB SANTURTZI SK 76

Denboraldiko lehen itzulia amaitu zen Artxandako derbiarekin, Erregeen egunean. Eta bilbotarren nagusitasun hasieratik, lehen laurden bikainarekin (34-19). Bisitariek ez zuten amore eman eta 6 puntura hurbildu ziren hirugarren laurdenean, baina etxekoen partida erabakita utzi zuen 11-1eko partzialarekin (69-53). Seigarren garaipen jarraiaren ondoren, bilbotarrak koliderrak dira, 11-2ko balantzearekin, santurtziarrak, berriz, hamaikagarren postuan daude, 2-11koarekin.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 83 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 74

Luzapenean, Eskuinaldeko taldeak bigarren garaipen jarraian lortu zuen Faduran, neurketaren hasiera kaskarrari buelta emanez (7-19). Getxo aurretik jarri zen 16-0eko partzialarekin (57-50), baina ez zion epaiari eman eta gipuzkoarrak luzapenera iritsi zien (65-65). Bost minutu horietan, etxekoen 5 hirukok (Carpinteroren 3) garaipena utzi zuen etxean. 8-5ko balantzea eta seigarren postua Getxorentzat.