EUSKAL LIGAK: Azken etapa hasi da azken helmugarantz

Martxoa iritsi zen eta bigarren itzulia hasi da gure Euskal Ligetako taldeentzat. Jardunaldi ona Getxorentzat (Mutilen Junior A1) eta Lointek Gernikarentzat (Nesken Kadete A1). Maila honetako A2 multzoan, emozioz beteriko derbia Bilbon, La Salle eta Loiola Indautxuren artean. Indautxu.

MUTILEN JUNIOR A1

Pronostikoak bete zituen Getxok Tolosan (65-87) eta Final Fourreko postuetan finkatzen da, 3-3ko balantzearekin. Santurtzik aurre eman zion Fundación 5+11 liderrari azken laurdenaren hasierara arte (73-76), baina gasteiztarrek 0-11ko partziala lortu zuten garaipena eskuratzeko.

Eta jardunaldiko amaieran, atzo Donostian, Fundación Bilbao Basketek galdu egin zuen Easoren aurka (75-57). Gipuzkoarrak ihes egin ziren bigarren laurdenean (45-30), bizkaitarren bultzadari eutsi zioten hirugarrenean (55-50) eta azkena eman zioten azken minutuetan.

A2an, derbi bigarren itzulia hasteko eta Loiola Indautxuren garaipena, 73-64ko emaitzarekin, Ibaizabal-en aurrean. Bilbotarrak beti aurretik, baina bisitariak hurbildu ziren 0-10ko partzialari esker (60-58). Aurretik jartzea falta zitzaion Iñaki Merinok zuzendutako taldeari eta garaipena Bilbon geratu zen.

NESKEN JUNIOR A1

Lointek Gernikak lidergoa  galdu zuen porrot mingarri bat jaso ondoren Easoren kantxan (60-34). Donostiarrak ihes egin ziren 14-0ekoarekin lehen laurdenean (17-5) eta partida erabakita utzi zuen 15-0ekoarekin lehen zatiaren azken sei minutuetan.

A2an, arazorik gabe irabazi egin zuen La Sallek Landakoko derbian, puntu gutxiko partida batean (34-45). Bilbotarrak berdinduta daude Ordizia liderrarrekin: gipuzkoarrek Loiola Indautxuri irabazi zioten 64-55ko emaitzarekin. Jesuitaseko taldea aurretik sartu zen azken txanpan (49-53), baina 11-0eko partzial klabea jaso zuten. Jose Nuñez-en neskak lehen postuetatik partida batera daude.

Eta Centro de Estudios Mikeldi USK-ak argi eta garbi gainditu zuen Zast Zarautz (31-63). 3-3ko balantzea bilbotarrentzat, laugarren postuan.

MUTILEN KADETE A1

Fundación Bilbao Basketek bigarren zati bikaina behar izan zuen Easori irabazteko (67-73). Donostiarrek 14 puntuko aldea izan zuten bigarren laurdenean (45-31), baina bilbotarrek 31-6ko partziala ikusgarria lortu zuten partida erabakita uzteko.

Tabirako Baque lehen postuan mantentzen da A2an, Fundación 5+11 Urdina eta Easorekin berdinduta, Jotakeri erraz irabazi ondoren (80-54). Lider talde horretatik Santurtzi erori zen, donostiarren aurka galdu ostean, 62-60ko emaitzarekin, nahiz eta erremontada ona sortu (60-48 2 minuturen faltan).

Eta Jesuitaseko derbian, Loiola Indautxuk Ibaizabal gainditu zuen bai partidan (88-47) bai sailkapenean (88-47).

NESKEN KADETE A1

Lointek Gernikak neurketa (78-69) eta aberage harrapatu zuen lehen postuan dagoen Optica Troconiz Arabaren aurka. Gasteiztarrek partida bateko aldea mantentzen dute azken laurdenaren hasieran erabaki zen neurketa batean: 11-2ko hasiera etxekoentzat eta 10-0ekoa bi minuturen faltan.

Tabirako Baque finkatzen da lider A2 taldean, hirugarren postuan, Fundación 5+11 erraz gainditu ondoren (81-46). Durangoko taldeak 5-1ko balantzea du, Barakaldo Basket, berriz, 4-2ra igo zen Ordiziari bigarren faseko lehen porrota endosatu ondoren (43-39).

Eta La Salle ikastetxean jokatutako Bilboko derbian, Loiola Indautxuren garaipena 37-38ko emaitzarekin. Etxeko taldeak 10 puntuko aldea izan zuen hirugarren laurdenean, baina bakarrik 4 puntu saskiratu zituen azken 12 minutuetan eta libre bat huts egin zuen luzapenara joateko.

04/03/2023 La Salle - Loiola (LV Cadete Femenino)