EUSKAL LIGAK: Hiru talde, permanentziako postuetan lehen itzuliko amaieran

LIGAS VASCAS: Tres equipos vizcaínos, en puestos de permanencia al cierre de la primera vuelta

ARGAZKIA: Kostan/Gernika KESB

MUTILEN JUNIOR A1

Loiola Indautxu garaipen garrantzitsua lortzeko zorian egon zen, Easoren aurrean (81-88). Bilbotarrak aurretik azken laurdenaren hasieran (69-64), baina donostiarrek buelta eman zioten 2-10ekoarekin eta garaipena lortu zuten 0-9ko partzialari esker.

Gasteizen, Araberriren kantxan, garaipena Fundación Bilbao Basket-entzat (49-118).

MUTILEN JUNIOR A2

Hirugarren postua jokoan zegoen Getxoko derbian eta Tabirakok etxeko taldea gainditu zuen, 56-64eko emaitzarekin. Eskuinaldekoek bakarrik 15 puntu saskiratu zituen bigarren zatian.

Tabirako bigarren postutik bi garaipenera kokatu da. Ibaizabal dago postu horretan. Galdakaoko taldeak faseko lehen porrota jaso zuen Amurrion (58-51), lehen postua galduz.

Eta Azpeitia, porrota Santurtzirentzat (80-65), 10-0ekoarekin neurketaren amaieran.

NESKEN JUNIOR A1

Lointek Gernikak azken laurdenaren hasieran bizkortu egin zuen Atletico San Sebastian gainditzeko (75-59). 45-47tik 62-52ra pasatu zen, sei minututan. Malosteko neskak Lauko Finalean arituko dira.

Eta porrota Loiola Indautxurentzat, liderra den FS Groupe Arabaren aurrean (41-58). Bilbotarrak laugarren postuan daude, bi partidako aldea bosgarren postuarekiko.

NESKEN JUNIOR A2

6-0eko balantzea Industrias Arruti Zornotzarentzat, Fundación 5+11 Baskoniaren kantxan irabazi ondoren (47-64). Bizkaitarrak ihes egin ziren bigarren laurdenean, 10-24ko partzialarekin.

Eta La Salleko derbian, Lauro Ikastola garaile, 23-47.

MUTILEN KADETE A1

Nahiz eta emaitza, garaipen erraza Fundación Bilbao Basketentzat, Arrasaten (66-78). Bizkaitarrek 23 puntuko aldea izan zuten 7 minuturen faltan.

Eta porrotak Izar La Quinta Estrella Berrio Otxoarentzat (73-53, Easoren pistan) eta Tabirako Baquerentzat (55-107, liderraren aurka). Laugarren postuan daude durangarrak.

MUTILEN KADETE A2

Ezkerraldeko derbian, Barakaldo Basketek Santurtziri irabazi zion, 72-53ko emaitzarekin. Partida erabakita atsedenaldian (42-22), 23-10ko partzialaren ondoren.

Eta Getxok garaipen garrantzitsua lortu zuen Araberriren aurrean (64-56), sailkapeneko goiko postuak estutzeko. Bizkaitarrak bosgarren postuan daude, baina lehen postutik partida batera bakarrik.

NESKEN KADETE A1

Katastrofe handia salbu, Lointek Gernika Lauko Finalean arituko da. Bizkaitarrek Easoren kantxan irabazi egin zuten (50-66), neurketa apurtu ondoren hirugarren laurdenaren hasieran, 2-12ko partzialarekin (27-47).

NESKEN KADETE A2

Garaipen guztiak lehen itzuliko amaieran eta gure bi taldeak berdinduta daude 5-2ko balantzearekin, bigarren eta hirugarren postuetan.

La Sallek Fundación 5+11 Baskoniaren kantxan irabazi egin zuen, azken txanpa bikainarekin: 47-49tik 51-61ra.

Eta Loiola Indautxuk Ekiola Ointxe gainditu zuen (62-53), 10-0eko partzialari esker neurketaren minutu klabeetan.