ELITE: Bosgarrena jarraian Ereaga Clínica Dental Getxo Saskirentzat eta Lointek Gernikaren garaipena, partida gutxiko asteburu batean

(Argazkia: Getxo SBT) Nazioarteko neurketak protagonistak izan dira asteburu honetan. Gizonezkoen mailetan, ez da jarduerarik izan ACB ligan zein Zilarrezko LEB ligan. Eta, gainera, HGB Ausarta Barakaldok ez du jokatu, Raca Granadaren iragarritako agurraren ondoren. EBA mailan, Imanol Adan-en mutilen bolada ona handitzen da eta Lointek Gernikak berriro irabazi zion Movistar Estudiantes-i.

MOVISTAR ESTUDIANTES 68 – LOINTEK GERNIKA 76

Asteazkenean Malosten lortutako garaipenaren ondoren, Eurocup Women txapelketan, Lointek Gernikak berriro irabazi zion Movistar Estudiantes-i, oraingoan Madrilen, erremontada bikainari esker. Bizkaitarrek 20 puntugatik galtzen ziren 12. minutuan (29-9), baina erreakzionatu zuten, aldea murrizten azken laurdenaren hasierara arte. Momentu honetan, bere kolpea sortu zuten: 4-18koa garaipen bikaina lortzeko.

RAISAN PAS PIÉLAGOS 72 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 80

Eskuinaldeko taldearen bolada onak jarraitzen du, seigarren jardunaldian. Ereaga Clínica Dental Getxo Saskik bosgarren garaipen jarraian eskuratu zuen Kantabrian, hasieratik amaierara menderatzen. Lehen laurdenaren 1-10retik, 17. minutuko 20-36ra. Zailtasun une bakarra etxeko erremontadarekin iritsi zen (49-47ko emaitza). Imanol Adanen gizonek 5-17koarekin erantzun zuten, Fundacion Bilbao Basket-ekin berdintzeko bigarren postuan.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 71 – MONDRAGON UNIBERTSITATEA 85

Miribillan iritsi zen kurtsoaren lehen porrota. Bilbotarren bigarren taldeak lehen aldiz galdu egin zuen seigarren jardunaldian, beti atzetik joan ziren partida batean (33-44ko emaitza 23. minutuan). Mikel Torreren gizonek, Barandallaren partida zoragarriarekin, 59nako berdinketa lortu zuten, baina aurretik jartzea falta zitzaien eta bere aurkariak ez zuen barkatu. Gipuzkoarren taldean, Joseba Estalayoren 9 puntu eta 7 asistentzia, eta 8 puntu eta 10 errebote Imanol Orue Mazagarentzat.

CB SANTURTZI SK 74 – RESTAURANTE LOS ARCOS CB SOLARES 67

Gaztela eta Leonen pasa den jardunaldian gertatutakoa errepikatzeko zorian egon zen. Gotzon Arrietaren taldeak 24 puntuko aldea zuten bigarren laurdenaren erdialdean (35-11), baina hirugarren laurden oso kaskarrak abantaila eman zion talde kantabriarrari (6-27 eta 52-54). Oraingoan, moreek egoera zaila honi eutsi zioten eta bide zuzenera itzuli ziren denboraldiko bigarren garaipena lortzeko.

GIPUZKOA BASKET EASO 87 – TABIRAKO BAQUÉ 70

Xabi Chicoren taldeak hirugarren porrot jarraian jaso zuen Donostian. Lehen laurden parekatuaren ondoren, donostiarrak 16 puntu aurretik jarri ziren (46-30). Bizkaitarren erreakzioa atsedenaldiaren ostean iritsi zen, baina ez zen nahikoa izan. 67-62ko emaitzarekin, etxekoek neurketa erabakita utzi zuen 10-0ekoarekin.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 65 – BSR AMIAB ALBACETE 83

Ligako txapelketa itzuli zen, pasa den asteburuaren geldialdiaren ondoren, nazioarteko partidak direla eta. Eta porrotik gabeko liderrak ez zion aukerarik eman Adrián Yáñez-en taldeari. Mantxatarrak beti aurretik eta epaia eman zion hirugarren laurdenean (42-63). Bilbotarrak sailkapeneko laugarren postuan daude, 4-2ko balantzearekin.