ÉLITE: Surne Bilbao Basket-en urteurren zoriontsua Zaragozan

(ARGAZKIA: acb Photo – E Casas) Emakumezkoen txapelketarik gabe, protagonismoa Aragoiko lurretan zegoen, non Surne Bilbao Basketek denboraldiko bosgarren garaipena lortu baitzuen, bere ligako seigarren mendeurrenean. Gainera, laugarren poz jarraian Teknei Bizkaia Zornotzarentzat eta Santurtzik irabazi egin zuen Fundacion Bilbao Basket-en aurkako derbian.

CASADEMONT ZARAGOZA 67 – SURNE BILBAO BASKET 74

Hakkanson-ik gabe eta Jaume Ponsarnauren Zaragozara itzuleran, talde bilbotarrak kurtsoaren bosgarren garaipena eskuratu zuen, hirugarrena aurkari zuzen aurrean. ‘Men in black’ek partidaren hasiera kaskarra sortu zuen (5 puntu lehen laurdenean), baina bikain erreakzionatu zuten erdiko laurdenetan (32-50). 13 puntuko alde erosoarekin, bilbotarrek ez zuten arazorik izan, nahiz eta etxekoen saiakerak.

LA ANTIGUA CB TORMES 55 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 88

Mikel Garitaonandiaren gizonek bere bolada ona luzatu zuten Salamankan: laugarren garaipen jarraian talde bizkaitarrarentzat, hasieratik amaierara arte aurretik joan ondoren. +12 lehen laurdenean eta 18 puntuko aldea atsedenaldian. Azken laurdenean, bisitarien jaia biribildu zen, 16 puntuko abantailarekin.

CB SANTURTZI SK 72 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 62

Ligako zortzigarren jardunaldiak derbi bat ekarri zigun, Santurtziko Mikel Trueban. Eta bere kantxan, bere zaleen aurrean, Gotzon Arrietaren mutilek bere irudirik onena erakutsi zuten Bilboko taldeari denboraldiko bigarren porrota egiarazteko. Etxeko taldea ihes egin zen bigarren laurdenean, 16-2ko partzialari esker (34-24) eta ez zuten arazorik izan amaierara arte, 17 puntuko aldearekin.

GRUPO DE SANTIAGO 87 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 84

Luzapenean, bigarren porrot jarraian jaso zuen talde getxoztarrak, nahiz eta sailkapeneko laugarren postuan mantentzen da, bigarren postuatik garaipen batera. Imanol Adan-en mutilek 12 puntuko abantaila (27-39) izan zuen bigarren laurdenean, baina etxeko taldeak aurretik joan zen aldageletara (43-41). Istoria bera azken laurdenean (57-64 eta 68-64) eta luzapena, non burgostarrek azken zazpi puntuak saskiratu zituzten libre marratik.

LBC COCINAS.COM 94 – TABIRAKO BAQUÉ 51

Porrotik gabeko liderrak ez zion aukerarik eman Bizkaiko taldeari. Errioxako taldeak partida erabakita utzi zuen hasieran, 30-2ko emaitz erabatekoa bigarren laurdenaren lehen minutuetan. Hortik aurrera, ez zen partidurik izan eta bi taldeek bere sensatziorik onenekin amaitzen saiatu zuten.

ABECONSA BASKETMI FERROL 55 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 89

Pasaden asteburuko atzerapenaren ondoren, talde bilbotarra ligara itzuli zen garaipen zabala Galizian. Adrian Yañez-en mutilek ez zuten arazorik izan, defentsa bikainari esker (bere aurkariak bakarrik 30 puntu saskiratu zituen lehen 30 minutuetan). Partida bat gutxiagorekin, bilbotarrak bosgarren postuan daude, liderratik hiru garaipenera.