ELITE: Getxok bigarren postua harrapatu du La Casillan

(ARGAZKIA: GetxoSaski)

Bigarren itzulia hasi zen EBA ligan, bigarren postuan jokoan zegoen derbi batekin. Eta sari hau Fadurara joan zen, Imanol Adanek zuzendutako taldearen garaipen zabalaren ondoren. Gainera, bere bolada txarrari agur esan zion HGB Ausarta Barakaldok eta Surne Bilbao Basket ez da Errege Kopan arituko.

BARÇA 88 – SURNE BILBAO BASKET 78

Talde bilbotarren kopako ametsa desagertu zen Palau Blaugranan. Jaume Ponsarnaurenek Bartzelonan irabazi behar zuten eta Valentziaren porrota itxaron, baina lehen premisa ez zen bete. Porrota koliderraren kantxan, nahiz eta erreakzio bikaina (18 puntu atzetik atsedenaldian eta 80-76ko emaitza minutu baten faltan. Lehen itzuliaren amaieran, 8-9ko balantzea bizkaitarrentzat, 5 garaipeneko aldearekin jaitsierako postuekiko.

LOINTEK GERNIKA 63 – SPAR UNIGIRONA 75

Anna Montañanaren neskek hirugarren porrot jarraian jaso zuten txapelketako liderraren aurka. Bisitariak ihes egin ziren lehen laurdenaren amaiera eta bigarrenaren hasieraren artean (13-27) eta 10 puntuko alde erosoa mantendu ziren amaierara arte. Bizkaitarrek ez zuten amore eman, baina ez zuten erremontada lortzeko aukerarik izan.

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 77 – DAMEX UDEA ALGECIRAS 68

Bizkaitarrek berriro irabazi egin zuten Larrean, atsedenaldian kontrolatuta zuten partida batean (49-36). Andaluziarrek erreakzionatu zuten, 66-65ekoa emaitza jartzeko 6 minuturen faltan. Baina aurretik ipintzea falta zitzaien eta Zornotzak epaia eman zion libre marratik. Mikel Garitaonandiarenak hirugarren postuan daude.

HGB AUSARTA BARAKALDO 91 – MARISTAS CORUÑA 82

Bere bolada txarrari agur esan zioten Ezkerraldekoek, bigarren itzuliaren hasieran. Alberto Ceak bere lehen garaipena lortu zuen, azken laurden ikusgarriari esker (30 puntu). Hasierako 8-2koa (69-65) eta Pehadzic-en momentu ikaragarria: 11 puntu jarraian partida erabakita uzteko (88-77).

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 74 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 92

EBA Ligako bigarren itzulia hasi zen Bilbon, asteburuko partidarik garrantzitsuarekin. Bi taldeak iristen ziren 9 garaipenekin. Eta hamargarrena Fadurara joan zen, nahiz eta hiribururrek aberage mantendu zuten. Etxekoen hasiera ikusgarria, 22 puntu lehen 5 minutuetan (22-12) eta bisitarien erreakzio bikaina (30-38ko emaitza 18. minutuan). Getxoztarrak aurretik atsedenaldian (35-44) eta hasierako 0-14ko partziala garaipena lortzeko. Carlos Gil bisitariak 27 puntu saskiratu zituen.

CB SANTURTZI SK 66 – LBC COCINAS.COM 71

Liderrari irabazten duen lehen taldea izateko zorian egon ziren Ezkerraldekoak. Gotzon Arrietaren mutilek 9 puntuko aldearekin hasi zuten azken laurdena (51-42), baina Errioxako taldeak buelta eman zion 23 punturekin 7 minututan (59-65). 6-8ko balantzea moreentzat eta zortzigarren postuan.

MEGACALZADO ARDOI 83 – TABIRAKO BAQUÉ 65

Porrot bikoitza Xabi Chicorentzat, partida zein aberage galdu zutenek aurkari zuzen baten kontran sailkapeneko beheko zonan. Bizkaitarrek neurketa hasi zuten 7-19ko partzial ikusgarriarekin eta aurretik mantendu ziren bigarren laurdenaren erdialdera arte. Une honetan, nafarrek 14-2ko eta 16-7ko partzialak eskuratu zituzten (49-38).

AMIVEL REYES GUTIÉRREZ 65 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 75

Bilbotarrak garaipeneko bidera itzuli ziren Malagan, Txema Avendañoren 23 puntu eta 31ko balorazioarekin. Bizkaitarrak ihes egin ziren bigarrenean (14-25) eta etxekoen lehen bultzadari eutsi egin zioten (36-35etik 42-50ra). Andaluziarrak berriro aurretik (61-59), baina Adrián Yañez-en gizonek bere azken golpea eman zieten, 1-10eko partzialarekin (65-73).