ELITE: Laugarren garaipen jarraian Teknei Bizkaia Zornotzarentzat

Mikel Garitaonandiaren taldeak errendimendu osoaz hasi du bigarren itzulia eta hirugarren postuan mantentzen da Baskoniari irabazi ondoren Mendizorrotzako derbian. EBA ligan, bakarrik Getxoren garaipena. Eta Lointek Gernika BIzkaiak jardunaldi bikoitza itxi zuen garaipen batekin Malosten, Movistar Estudiantes-en aurrean.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 68 – MOVISTAR ESTUDIANTES 57

Nazioarteko partidengatiko geldialdiaren ondoren, Endesa Emakumezkoen Liga itzuli zen jardunaldi bikoitzarekin. Ostegunean, Anna Montañanaren neskek porrota jaso zuten Zaragozan, bigarren laurdenean erabakitako partidan (67-54). Eta atzo, Malosten, bizkaitarrek garaipen garrantzitsua eskuratu zuten playofferako borrokan (68-57).

CAZOO BASKONIA 72 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 82

Mikel Garitaonandiak zuzendutako taldeak bolada onean jarraitzen du: lau garaipen jarraian bizkaitarrentzat, hirugarren postuan mantentzeko. Mendizorrozaren derbian, Zornotzak bigarren zati ikusgarria sortu zuen (31-45), gasteiztarren bultzadari eutsi zioten (58-60) eta epaia eman zioten partidari 0-9ko partzialarekin. Cabrerak zein Salazarrek 25ko balorazioa lortu zuten.

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 62 – CB ARXIL 68

Aurkako bolada Barakaldoko taldearentzat. Laugarren porrot jarraian Alberto Cearen neskentzat, Lasesarren. Bizkaitarrek zazpi puntuko aldea izan zuten bigarren laurdenaren erdialdean (30-23), baina bisitariek buelta eman zioten atsedenaldian, 3-15koarekin. Galiziarrak 10 puntura joan ziren azken laurdenaren hasieran (47-57) eta etxekoak aukerarik gabe geratu ziren.

GIPUZKOA BASKET EASO 65 – EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 90

EBA Ligako jardunaldiaren poz bakarra eman ziguten Imanol Adan-en mutilek. Pasaden jardunaldian jasotako porrotaren ondoren, getxoztarrak bigarren postuan mantentzen dira Donostian lortutako garaipenari esker, azken laurden zoragarriaren ostean (17-34). Gonzalez-Del Val bikoteak 49 puntu eta 67ko balorazioa lortu zuen.

MEGACALZADO ARDOI 69 – FUNDACION BILBAO BASKET 61

Bilbotarrek ezin dute denboraldiaren hasieran izan zuten erregulartasuna aurkitu. Zizur Nagusian, Mikel Torrerenak beti atzetik markagailuan, 16 puntuko desabantailarekin hirugarren laurdenean (50-34). Bizkaitarrek erreakzionatu zuten eta 5era hurbildu ziren (64-59), baina izan zituzten bi aukerak ez zituzten aprobetxatu gehiago hurbiltzeko

CB SANTURTZI SK 62 – GRUPO INMAPA FILIPENSES 73

Landakoko derbian lortutako garaipenaren ondoren, Gotzon Arrietaren taldeak galdu egin zuten Mikel Trueban, bolada onean dagoen talde baten aurrean (4 garaipen jarraian). Lehen zati parekatua eta bisitariak ihes egin ziren hirugarrenean, 0-18ko partzial ikusgarriari esker (38-55).

CANTBASKET04 85 – TABIRAKO BAQUÉ 69

Talde bizkaitarrak porrot zabala jaso zuen Kantabrian, hobeto hasi ezin izan zuen partida batean: 13 puntuko aldea bigarren laurdenaren hasieran (14-27). Etxeko taldeak erreakzionatu zuen, baina Tabirako aurretik atsedenaldian (34-38). Bigarren zatian ez zen kolorerik izan: 51-31ko partziala kantabriarrentzat eta garaipen erosoa.

IBERCONSA AMFIV 72 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 76

Irteera erraza zirudien bizkaitarrentzat, bere aurkariak azken-hirugarren postuan zegoelako. Baina bilbotarrek ederki lan egin behar izan zuten garaipena lortzeko. Etxekoek partida berdintzeko hiruko bat izan zuten 15 segunduren faltan, baina ez zen sartu eta Avendañok epaia eman zion libre marratik.