ELITE: Surne eta Santurtzik bere bolada txarrei agur esan zioten

Bilbotarrek Valentzian irabazi egin zuten, sei porrot jarraian ostean, eta santurtziarrek denboraldiko bigarren garaipena eskuratu zuten, 8 jardunaldi eta gero irabazi gabe. Gainera, HGB Ausarta Barakaldo 10-0era iritsi da asteburuan bikain batean: 7 garaipen 9 partidan.

VALENCIA BASKET 79 – SURNE BILBAO BASKET 85

Bilbotarren bolada txarra Valentzian amaitu zen, Alex Mumbruren aurrean. Bizkaitarren oso partida serioa, berriro irabazteko 7 jardunaldiren ondoren eta jaitsierako postuetatik ihes egiteko. La Fontetan, Pantzar bikainarekin (23 puntu eta 32ko balorazioa), Jaume Ponsarnaurenek bere kolpe eman zuten une klabean: 0-6ko partziala 73-81 jartzeko.

LOINTEK GERNIKA 64 – KUTXABANK ARASKI 66

Derbia Gasteizera joan zen. Bigarren porrot jarraian Lucas Fernandez-en neskentzat, neurketaren hasiera onari ezin izan ziotenek jarraitasuna eman (22-14). Bisitariek pixkanaka pixkanaka erremontatu zuten eta lehen aukera izan zuten hirugarren laurdenean (38-46), baina etxekoek erreakzionatu zuten luzapenera iristeko (61-61). Luzapenean, puntu gutxi eta Buch-en irabazteko hirukoa ez zen sartu.

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 81 – CIUDAD DE HUELVA GESTIA 68

Mikel Garitaonandiaren mutilek garaipen handia lortu zuten bigarren sailkatuaren aurka. Bizkaitarrek lehen zati bikaina jokatu zuten (47-28) eta Niang izan zen jokalaririk onena: 24 puntu, 11 errebote eta 35ko balorazioa. Bigarren zatian, bizkaitarrek ia 20 puntuko aldea izan zuten.

02/12/2023 Teknei Zorntoza - Ciudad de Huelva (LEB Plata)

BOSONIT 57 – HGB AUSARTA BARAKALDO 79

Lidergoa jokoan zegoen partidan, bizkaitarrek erakustaldi berri bat eskaini zuten. Hasierako 4-17ekoa eta 6-27ko emaitza bigarren laurdenaren hasieran. Errioxarren erreakzioa 5 puntura hurbiltzeko (41-46), baina Barakaldoko taldea berriro ihes egin zen 2-14ko partzialari esker (52-70). Eta igandean, 11 jardunaldiko partidan, denboraldiko hamargarren garaipena Sevillaren aurka (74-56).

IBAIZABAL 58 – ITESAL FEMENINO ALCORCÓN 68

Bizkaitarrek zazpigarren porrot jarraian jaso zuen aurkari zuzen baten aurrean. Hiru laurden parekaturen ondoren, neurkera erabaki zen madrildarren 0-10eko partzialarekin (42-52). Hortik aurrera, galdakaoztarrek ez zuten aukerarik izan.

BILBAO BASKET FUNDAZIOA 79 – VENTA DE BAÑOS 70

Bilbotarrak sailkapeneko ohorezko postuetan mantentzen dira, denboraldiko bederatzigarren garaipenari esker, 10 partidan. Artxandan, partida kontrolpean hasieratik. Bisitariek emozio pixka bat ipini zuten (62-57), baina 6-0eko partzialak ezabatu zuen.

GETXO SASKIBALOI TALDEA 89 – REDLINE MEKANIKA TAKE 72

Imanol Adan-en mutilek bigarren garaipen jarraian lortu zuten, bosgarren postuetan finkatzeko, hirugarrenetik pauso batera. Bizkaitarrak bigarren laurdenean aktibatu ziren, 14-5eko partzialarekin (33-29). Gero, beti aurretik eta 8-0eko partidari epaia emateko hirugarren laurdenean (60-48).

CB SANTURTZI SK 78 – ULACIA ZKE 71

Zortzi porrot ondoren, Santurtzik berriro irabazi egin zuen. Moreek 14 puntuko aldea izan zuten hirugarren laurdenean (49-35), baina atzetik sartu ziren azkenera (56-57). Aldi honetan, ez zuten lur jota gelditu eta kolpea eman zuten une klabean: 10-0ko partziala (71-61) denboraldiko bigarren garaipena lortzeko.

BIDAIDEAK BILBAO BSR 72 – MIDEBA EXTREMADURA 68

Markagailuak adierazten duena baino garaipen erosoagoa bilbotarrentzat. Beti aurretik Adrian Yañez-en mutilak, 11 puntuko aldearekin azken bost minutuetan (69-58). Bisitarien azken bultzadak emaitza makillatu zuen.