ÉLITE: Erreginaren Kopa jokatuko du Lointek Gernika Bizkaiak

(ARGAZKIA: FEB) Lehen itzuliaren amaierarako jardunaldi baten faltan, talde bizkaitarrak Zaragoza ospatuko den txapelketarako txartela lortu zuen, Lugo eskuratutako garaipenari esker. Gainera, asteartean eta asteazkenean jokatutako jardunaldian, garaipena Teknei Bizkaia Zornotzarentzat eta porrota Surne Bilbao Basket-entzat.

SURNE BILBAO BASKET 80 – REAL MADRID 85

Liderra galtzeko zorian egon zen Mirillan. Hakkanson ikusgarriak (29 puntu, 4 hiruko eta 33ko balorazioa) lideratutakoak, bilbotarrek lehen sailkatuari aurre egin diote. Madrildarrak ihes egin ziren bigarren laurdenean, 2-16ko partzialari esker (16-29), baina etxekoen erreakzioa bikainak 42nako berdinketa ipini zuen atsedenaldian (42-42). Hortik aurrera, berdintasun handia eta bisitariek 0-5eko klabea lortu zuten bi minuturen faltan. Nahiz eta galdu, Jaume Ponsarnauren gizonek Erreke Koparako postuetan amaituko dute jardunaldia.

DURÁN MAQUINARIA ENSINO 58 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 65

Busturialdeko taldea 2023ko Erreginaren Kopan arituko da. Anna Montañanaren nesken Lugon irabazi egin zuten eta lehen itzulia amaituko dute lehen 8 sailkatuen artean. Bisitarien hasiera bikaina (6-19ko emaitza 9. minutuan) eta 22-32 atsedenaldian. Gero, etxekoen erreakzioa iritsi zen, markagailua estutzeko. Galiziarrek 56nako berdinketa lortu zuten 2 minuturen faltan. Une klabe honetan, Cvitkovic-en hirukoak bere taldea Zaragozara eramateko.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 83 – MELILLA SPORT CAPITAL ENRIQUE SOLER 70

Denboraldiko lehen itzuliaren amaiera Larrean eta Mikel Garitaonandiaren mutilek garaipena lortu zuen bosgarren postuan amaitzeko, 8-5ko balantzearekin. Melillaren aurka, bizkaitarrek azken minututara arte itxaron behar izan zuten partidari epaia emateko. Etxekoek 13-0eko partzial ikusgarria eskuratu zuten: 70-68tik 83-68ra hiru minututan.