ELITE: Ez dago ahal duenik HGB Ausarta Barakaldorekin

ARGAZKIA: @unaisleep / HGB AUSARTA BARAKALDO

Berdin dio Lasesarren, Gorostizan edo etxean jokatzen duten. HGB Ausarta Barakaldoren neskek bere zaleei berriro atsegin eman zieten beste garaipen ikusgarriarekin (103-58). EBA ligan, Fundación Bilbao Basket eta Getxo garaile izan ziren. Baina balantze negatiboa izan genuen berriro gure Elite taldeentzat, gure lehen ezpatak galduz.

SURNE BILBAO BASKET 43 – UNICAJA 67

Talde bilbotarrak seigarren porrot jarraian jaso zuen talde, ahazteko partida batean. Bizkaitarrek inoizko puntuaziorik txarrena lortu zuten eta neurketa erabakita zegoen atsedenaldian, 26-46ko emaitzarekin. 20tik 2 hiru marratik Jaume Ponsarnauren mutilentzat, orain sailkapeneko hamalaugarren postuan daudenak.

CASADEMONT ZARAGOZA 88 – LOINTEK GERNIKA 56

Gernikako taldeak ezin izan zuen aste handia biribildu Zaragozan, Eurocup txapelketan lortutako garaipenaren ondoren. Aragoiko lurraldetan, bizkaitarrak atzetik lehen laurdenaren amaieratik, nahiz eta bizirik jarraitu (38-29 atsedenaldian). Itxaropenak amaitu ziren hirugarrenean, etxekoen 9-0ekoaren ondoren (52-34). Azken laurdena ez zen beharrezkoa, Zaragozak 13-0eko partziala lortuz (73-44).

JUVENTUD ALCALA 92 – TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 82

Amorebietako taldea zortzigarren postura jaitsi da, bigarren porrota jarraian jaso Alcala de Henaresen. Oso partida parekatuan, bizkaitarrak aurretik atsedenaldian (45-46). Neurketaren ezaugarria hamar minutu gehiago mantendu zen (66-64), baina azken laurdenaren hasieran apurtu zen, etxekoen 10-0ekoarekin (76-66).

HGB AUSARTA BARAKALDO 103 – ARANGUREN MUTILBASKET 58

Kantxaren aldaketa ez zion min handia eman Emakuzmekoen Liga 2-ko B multzoaren lider fidagarriari. Gorostizako kiroldegian, Asier Bilbaok zuzendutako nesken beste erakustaldi bat eskaini zieten zaleei, 8-0eko balantzera iristeko. Berriro ere, partida erabakita zegoen atsedenaldian (50-27), baina etxekoek ez zuten geldiarazi eta 33-9ko emaitza ikusgarria eskuratu zuten hirugarrenean. Leaupepe, Valles eta Johnsonek 25ko balorazioa edo gehiago lortu zuten.

FUSTECMA NBF CASTELLO 63 – IBAIZABAL 44

Seigarren porrot jarrian talde bizkaitarrentzat, sailkapeneko postu arriskutsuetan sartu dena. Beti atzetik galdakaoztarrak, baina amore eman gabe, etxekoen lehen bultzadaren arte (31-22). Eta bigarrenarekin, talde valentziarrak garaipena erabakita utzi zuen (50-32).

ULACIA ZKE 69 – FUNDACION BILBAO BASKET 73

Denboraldiko zortzigarren garaipena bilbotarrentzat, LBC Cocinas.com taldearekin berdinduta jarraitzeko lidergoan. Zarautzen, Mikel Torreren mutilek lehen azelerazion sortu zuten bigarren eta hirugarren laurden artean (26-40), baina gipuzkoarrek eutsi egin zioten (42-42). Pausarik gabe, bilbotarrek 0-12ko partziala lortu zuten, berriro ihes egiteko eta partida kontrolpean izateko (49-64ko emaitza 4 minuturen faltan). Etxekoen azken bultzadak markagailua itxuraldatu zuen.

VENTA DE BAÑOS 47 – GETXO SASKIBALOI TALDEA 81

Eskuinaldeko taldeak pronostikoak soberan bete zituen eta garaipen erosoa azken postuan dagoen taldearen kantxan, balantze positiboarekin (5-4) berriro kokatzeko. Imanol Adan-en gizonek ez zioten aukerak eman bere aurkariari (garaipenik gabe denboraldi honetan) eta 20 puntuko aldea zituzten (13-33) bigarren laurdenaren hirugarren minutuan.

CONSTRUCCIONES GONZALO CRESPO PAS-PIELAGOS 83 – CB SANTURTZI SK 74

Bizkaitarren bolada txarra ez da amaitzen: Santurtzik ez du irabazi lehen jardunalditik. Renedon, Ezkerraldeko taldeak 8 puntugatik irabazten zihoan 17. minutuan, baina atsedenaldian atzetik (43-39). BIsitarien erreakzio bikaina (45-48) eta etxekoen erantzun gogorra (55-48) Santurtzik ez zuen amore eman, nahiz 10 puntugatik galdu (65-55) eta hiru puntura hurbildu zen, baina ezin izan zuen erremontada osatu.

IBERCOMSA AMFIV 72 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 98

Astebeteko geldialdiaren ondoren, Adrian Yañez-en mutilek garaipen erosoa lortu zuten Pontevedran. Bilbotarrek ez zioten aukerarik eman bere aurkariarik, saskiratzaile erritmo handiari esker (78 puntu lehen 3 laurdenetan). Emaitza honekin, Bidaideak bosgarren postuan dago, 4-3ko balantzearekin.