ELITE: Teknei Bizkaia Zornotzak irabazi du derbian eta Surne Bilbao Basket-en eraso mendebala

Gure gizonezkoen elite taldeak bolada onean itzuli ziren nazioarteko geldialditik, bi garaipen handiekin bere kantxetan. Asteburu oso ona gure taldeentzat: bakarrik Clinica Dentrl Ereaga Getxo Saskik galdu zuen, liderraren aurka.

SURNE BILBAO BASKET 109 – CARPLUS FUENLABRADA 72

Goiz zoriontsua, oso zoriontsua Miribilla. Lau porrot jarraiaren ondoren, Joan Ponsarnauren mutilek garaipen zabal eta erabatekoa eskuratu zuten aurkari zuzen baten aurrean. Bilboko taldeak aurretik hasieratik eta 77 puntu saskiratu zituen hirugarren laurdenean (bere batez bestekoaren gainetik). Azken 10 minutuetan, etxekoek jaia biribildu zuten, abantaila ona lortuz aberageri begira.

CADI LA SEU 68 – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 70

Hirugarren garaipen jarraian Anna Montañanaren neskentzat. Busturialdekoak bolada onean daude, bai jokoan bai emaitzetan. La Seun, bizkaitarrek garaipena eskuratu zuten luzapenaren azken jokaldian, Williams-en hiruko batekin, epaileek baiezkotzat jo zutena. Emakuzmezkoen Endesa Liga abenduaren 1ean itzuliko da, selekzioen partiden ondoren.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 76 – CAZOO BASKONIA 72

Mikel Garitaonandiaren taldeak ere hiru garaipen jarraian lortu ditu. Larrean, bizkaitarrek oso derbi parekatuan irabazi zuten, azken aurreko postuan dagoen Gasteizko taldearen aurrean. Azken laurdenaren une klabean, Teknei Zornotza BIzkaiak ez zuen punturik jaso 5 minutuetan, 7-0eko erabakigarria lortzeko. Mikel Sainz de la Mazak hiruko batek garaipena itxi zuen, 30 segunduren faltan.

MARISTAS ANTÓN CORTEGADA 45 – HGB AUSARTA BARAKALDO 52

CD Raca Granadaren aurka ez jokatu ondoren, Barakaldoko taldeak txapelketara itzuli zen garaipen handi batekin, oraintxe bertan den aurkari baten kantxan. Manu Morenoren neskek partida ia erabakita utzi zuten atsedenaldian (19-37) eta bere garaipena ez zen arriskuan egon, nahiz eta ez zuten punturik saskiratu azken bost minutuetan.

FUNDACIÓN BILBAO BASKET 75 – CLINICA SUR-ASPASIA REAL VALLADOLID 70

Azken txanpan buelta emanez, Mikel Torreren mutilek garaipenaren bidera itzuli ziren, denboraldiko lehen porrota jaso ondoren Miribillan. Bisitariak aurretik jarri ziren hirugarren laurdenean eta 4 puntuko aldea izan zuten azken laurdenaren erdialdean, baina bilbotarrek buelta eman zioten 10-0ekoarekin, Salinero eta Barandallaren hirukoekin aurrea hartzeko.

EREAGA CLÍNICA DENTAL GETXO SASKI 82 – LBC COCINAS.COM 90

Porrotik gabeko liderrak Eskuinaldeko bolada onari agur esan zion. Imanol Adanek zuzendutako taldea hirugarren postuan dago, 5-2ko balantzearekin, etxean jasotako bigarren porrotaren ondoren. Errioxako taldea bigarren laurdenean ihes egin zen (38-52) eta ez zuen arazorik izan amaierara arte.

TABIRAKO BAQUÉ 65 – RAISAN PAS PIELAGOS 61

Durangoko taldeak berriro irribarre egin zuen Landakon. Denboraldiko hirugarren garaipena Tabirako Baquerentzat, sailkapeneko erdiko postuetan kokatzeko. Boladaz beteriko partiduetan, bizkaitarrek bigarren zati hasi zuten 9-0ekoarekin (39-32). Bisitarien erantzuna (2-10rekoa eta 50-52ko emaitza) eta momento klabean, etxekoen 7-0ekoa eta Arroitajaureguiren 4 puntu jarraian garaipena ziurtatzeko.

19/11/2022 Teknei Zornotza - Baskonia (LEB Plata)