ELITE: HGB Ausarta Barakaldok irria berreskuratu zuen Lasesarren eta hirugarrena jarraian Teknei Zornotzarentzat

Emozioz beteriko amaieran, Alberto Cearen neskek ezezko bolada arriskutsuari agur esan zioten, aurkari zuzen baten aurrean. Gainera, Lointek Gernikak eta Teknei Bizkaia Zornotzak bere aldeko joerak handitu zituzten. Eta Mikel Trueba, CB Santurtziren garaipen zabala.

GRAN CANARIA 94 – SURNE BILBAO BASKET 71

Errege Kopa eta Nazioarteko partiden ondoren, liga itzuli zen. Eta Kanaria Handian, non Bilbao Basketek bakarrik garaipen bat lortu baitu 18 denboralditan, bizkaitarrek ez zuten garaipena lortzeko aukerarik. Bilbotarrak atzetik hasieratik eta, 6 puntura hurbildu arren hirugarren laurdenean, bakarrik ameskeria hutsa izan zen.

LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 71 – EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE 58

Talde bizkaitarrek hirugarren garaipen jarraian eskuratu zuen, bosgarren postuan finkatzeko, bi garaipeneko aldearekin bederatzigarren postuarekiko. Anna Montañanaren neskak ihes egin ziren bigarren laurdenean (23-12) eta partida itxi zuen 10-0eko partzialarekin, bere aurkaria 3 puntura hurbildu ondoren (61-58).

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 74 – LA ANTIGUA CBTORMES 65

Amorebietako mutilen bosgarrena jarraian lortu zuen, bigarren postutik partida batera kokatzeko. Azkenaurreko postuan dagoen taldea Larreara iritsi zen, baina bisitariak aurretik atsedenaldian (37-41) eta 10 puntuko aldearekin hirugarrenean (37-47). Etxekoen erremontada zoragarria izan zen: 21-2ko partziala bost minututan eta lasaitasuna amaierara arte.
04/03/2023 Zornotza - Tormes (LEB Plata)

HGB AUSARTA BARAKALDO EST 49 – MARISCOS ANTÓN CORTEGADA 46

Alberto Cearen neskek agur esan zioten ezezko bolada arriskutsuari. Eta egin zuten partidaren hasiera txarraren ondoren (8-18). Bizkaitarrek buelta eman zioten atsedenaldia baino lehen (27-26) eta, hortik aurrera, berdintasun handia eta nerbio eta akats asko kantxan. Andersonek 49-46ko emaitza ipini zen bi minuturen faltan eta Lasesarrek amaiera bizia igaro zuen garaipena ospatzeko.

LBC COCINAS.COM 71 – EREAGA CLINICA DENTAL GETXO SASKI 62

Imanol Adanek zuzendutako taldeak liderraren kantxan galdun egin zuen. Eskuinaldekoak oso onso hasi ziren (14-21), baina errioxarrak aurretik joan ziren atsedenaldira (36-34). HIrugarren laurden parekatua eta lehen sailkatua ihes egin zen hirukoei esker, azken txanparen hasieran, aukerarik gabe utziz bizkaitarrei.

CLÍNICA SUR-ASPASIA REAL VALLADOLID BALONCESTO 75 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 78

Bigarren garaipen jarrian etxetik kanpo Mikel Torreren mutilentzat, azken postuan dagoen taldearen kantxan. Lehen zatian, bilbotarrak erraz aurretik (35-44). Gero, etxekoen erremontada ikusgarria (56-49) eta partida maldan gora ipini zitzaien bizkaitarrei. Filialak ez zuen amore eman eta aurretik jarri zen 12 segunduren faltan. Betolazak aldea handitu zuen libre marratik eta kolistaren azken hirukoak ez zuen luzapena aurkitu.

CB SANTURTZI 78 – MEGACALZADO ARDOI 53

Gotzon Arrietaren taldeak oso garaipen erosoa lortu zuen etxean, denboraldiko hamargarrena. Bizkaitarrek ez zioten aukerarik eman Nafarroako taldeari: 16-3ko emaitza lehen laurdenean eta 25-8koa 16. minutuan. Ezkerraldekoak 20 puntuko aldera joan ziren hirugarrenean eta Mikel Truebak amaiera lasaiaz gozatu zuen.

RAISAN PAS PIELAGOS 79 – TABIRAKO BAQUÉ 73

Asteburuko amaieran gure taldeentzat, Durangoko taldeak porro bikoitza jaso zuen: partidarena eta aberagerena aurkari zuzen baten aurrean, partida batera hurbildu dena. Etxekoen nagusitasun argia lehen zatian eta 15 puntuko aldea hirugarren laurdenean (55-40). Bizkaitarrak pixkanaka pixkanaka murrizten joan ziren eta 4ra hurbildu ziren 90 segunduren faltan, baina ez zuten denborarik izan erremontada betetzeko.

MIDEBA EXTREMADURA 58 – BIDAIDEAK BILBAO BSR 77

Bizkaiko taldeak bolada onean jarraitzen du sailkapeneko hirugarren postuan finkatzeko. Extremaduran, bakarrik 5 jokalari erabili zuen aurkari baten aurrean, bilbotarrek ez zuten arazorik izan, Asier Garciaren beste erakustaldian: 17 puntu, 20 errebote, 18 asistentzia eta 45ko balorazioa.