ELITE: Puntu batengatik igoerari agur esan zion Zornotzak

Bizkaitarrek 8 puntuei buelta eman behar zieten Larrean, baina bakarrik 7 puntugatik irabazi ahal izan zioten Navarrari. Etxekoek 15 puntuko aldea izan zuten azken laurdenaren hasieran eta 13koa minutu eta erdi baten faltan. Gainera, Surne Bilbaoren porrota Sevillan.

TEKNEI BIZKAIA ZORNOTZA 82 – ENERPARKING BASKET NAVARRA 75

Erremontada ukitu zen Larrean. Mikel Garitaonandiaren mutilak 8 puntuko desabantailarekin zetozen Iruñetik eta igoerako azken errondarako txartela lortzeko zorian egon ziren.

Hasiera bikaina (10-3), bisitarien erreakzioa (28-29) eta 12-1eko partzial ikusgarria lehen zatia bukatzeko (42-32). Aldageletatik pasatzeak ez zituen bizkaitarrak geldiarazi: 20 puntuko aldea (52-32, 35. minutuan). Etxekoek bai partida bai kanporaketa kontrolpean zuten eta azken laurdenera sartu ziren 15 puntuko aldearekin (64-49).

Baina bisitariak agertu ziren dena berdintzeko, 3-10ko partzialari esker. Eta gero 71-68ko emaitza jarri zuten, 5 puntuko abantailarekin. Une honetan, Zornotzak 10-0ekoa eskuratu zuen ia txartela lortzeko (81-68). 90 segundu, eta nafarroen 0-4koaren ondoren, kanporaketa libre marrara joan zen: bizkaitarrek 3 huts egin zuten eta bisitariek 3 asmatu igoerarako finaletan aritzeko.

BETIS 86 – SURNE BILBAO 78

Playoffak jokatzeko aukerarik gabe eta permanentziarekin jada lortuta, Jaume Ponsarnauren gizonek galdu egin zuten Betis taldearen kantxan. Emaitza hau oso garrantzitsua zen etxekoentzat permanentziari begira. Partida erabaki zen azken laurdenean, 11-0eko partzialarekin: 66-65tik 78-65ra.