ELITE: Ibaizabal LF2ra itzuli da

(FOTO/ARGAZKIA: FAB) Bere jaitsieratik denboraldi baten ondoren, Galdakaoko taldea emakumezkoen saskibaloiaren brontzezko mailara itzuli da. Eta Emakumezkoen Bigarren Mailako igoera fasean, bi talde bizkaitarrek finalerdietan galdu zuten.

EMAKUMEZKOEN LEHEN MAILAKO IGOERA FASEA

Ibaizabal Emakumezkoen Liga 2ra itzuli da. Galdakaoko taldeak era azkarrenean egin zuen, bigarren jardunaldian, bi emaitza parekatuen ondoren.

Lehen jardunaldian, bizkaitarrek buelta eman zioten bigarren zatian (28-36ko emaitza atsedenaldian), Hotel Maya FLBAren aurren. Ane Arrienek hiruko batek saskiratu zuen 40 segunduren faltan, garaipena ziurtatzeko (63-58).

Eta bigarren jardunaldian, Ibaizabalek igoera lortu zuen Spar Gran Canariaren aurrean, 75-77ko emaitzarekin. Oso partida parekatua hasieratik amaierara eta bizkaitarrek 6 puntuko aldea izan zuten 58 segunduren faltan. Kanariarrek ez zuten amore eman, baina jaia gure neskentzat izan zen.

Hirugarren jardunaldian, Ibaizabalek garaipen guztiak eskuratu zituen Azulejos Moncayo Helios-en aurrean (77-60).

Universidad Deusto Loiola Indautxuk ere parte hartu zuen Lehen Mailako Igoera Fasean. Bilbotarrek aukerarekin iritsi ziren azken jardunaldira, multzoaren lau taldeak berdinduta zeudelako. Bizkaitarrek galdu zuten CB Paloren aurrean (59-58) eta Distrito Olimpicori irabazi zioten (76-73).

Eta partida klabean, porrota Unigironaren aurrean, 58-53ko emaitzarekin, beti atzetik joan ondoren (21-11 lehen laurdenean).

BIGARREN MAILAKO IGOERA FASEA

Askartza txapeldunak laguntzaile bilatzen zuen Hondarribian, baina bi talde bizkaitarrek ez zuten igoera lortzeko aukerarik izan.

Mazarredo Fisioterapia Unamunok galdu egin zuen anfitrioiaren aurrean (71-48). Eta Mungia SK taldeak ez zuen Antigua Luberri KE gainditu (67-50).