EUSKAL LIGAK: Loiola Indautxu Nesken Juniorreko titulurako borrokan arituko da

LIGAS VASCAS: Loiola Indautxu peleará por el título junior femenino

ARGAZKIA: Loiolabasket

MUTILEN JUNIOR A1

Loiola Indautxuk agur esan zion Lauko Finalari, Araberriren aurka etxean galdu ondoren (81-84). Bilbotarrek 12 puntu erremontatu zuen hirugarren laurdenean, baina gasteiztarrek epaia eman zioten partidari 0-7koarekin, minutu baten faltan.

Eta baliteke Euskadiko Txapelketaren finalean errepikatzen den partidan, Fundación Bilbao Basketek Fundación 5+11 gainditu zuen (87-83), 31-13ko partzial ikusgarriarekin hirugarren laurdenean.

MUTILEN JUNIOR A2

Urretako derbian, 94-54ko emaitza Ibaizabalentzat, Santurtziren aurrean. Galdaozkatarrak koliderrak dira, 8-1eko balantzearekin.

Landako, Tabirakok IS gainditu zuen (69-57), hirugarren postuan jarraitzeko. Eta Getxok galdu egin zuen Zarautzen (60-48), 20-0eko partziala jaso ondoren hirugarrenean.

NESKEN JUNIOR A1

Loiola Indautxuk Lauko Finala jokatuko du. Bilbotarrek galdu egin zuen Easoren kantxan (68-50), baina Atletico San Sebastian-ek ere galdu zuen eta bilbotarrak laugarren postua finkatu zuten.

Eta Lointek Gernikak lehen postua bilatuko du azken jardunaldian. Asteburu honetan, bizkaitarrek 61-66 irabazi zuten Araskiren kantxan. Aste Santuaren ondoren, Gernikak 20 puntugatik irabazi beharko diote FSGroupe Arabari, Espainiako Txapelketarako txartela eskuratzeko.

NESKEN JUNIOR A2

Zornotza liderrak atsedena hartu zuen eta gure taldeek porrot guztiak jaso zituzten. La Sallek, Fundibide ISB-ren kantxan (59-49). Eta Lauro, etxean, Bera Beraren aurrean (49-55).

MUTILEN KADETE A1

Artxandan, porrota Fundación Bilbao Basketentzat, Fundación 5+11ren aurrean (74-84), emozioz beteriko neurketan. Bilbotarrek 12-0eko partzialarekin hasi zuten azken laurdena (65-61), baina 0-14ekoa jaso zuten une klabean.

Tabirakok galdu egin zuen Easoren pistan (92-51) eta Izar La Quinta Estrellak apirilan 7an jokatuko du.

MUTILEN KADETE A2

Mendizorrotzan, Barakaldo Basketek garaipen garrantzitsua lortu zuen (65-66), Araberriren aurrean, sailkapeneko goiko postuak estutzeko. Azken minutuetan, Ezkerraldekoek puntu klabeak saskiratu zituzten libre marratik.

Emaitza honi esker, Getxo bigarren postutik partida batera hurbildu da, Jokateri irabazita (61-80).

Eta Santurtziren porrota, Zarautzen (86-52).

NESKEN KADETE A1

Hirugarren postua galdu zuen Lointek Gernikak Malosten, Ordiziaren aurka galdu ondoren (46-49). Bizkaitarrek 11 puntuko aldea izan zuten hirugarren laurdenean (36-25), baina gipuzkoarrek buelta eman zioten 2-15ekoarekin.

NESKEN KADETE A2

Loiola Indautxu ihes egin da lideroan, Marianistas taldeari erraz irabazi ondoren (43-69).

Eta La Salle hirugarren postura jaitsi da, Araskiren aurka galdu eta gero (42-50). Gasteiztarrek 8-16eko partziala lortu zuten hirugarren laurdenean.